29 / 04 / 2024

Şevket Can: Tarsus'ta çarpık kentleşmeye ve kaçak yapıya izin yok!

Şevket Can: Tarsus'ta çarpık kentleşmeye ve kaçak yapıya izin yok!

Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, "Yapı denetimlerimiz aralıksız sürecektir. Dolayısıyla kaçak yapılaşmaları yok etmek ve ilçemizin daha yaşanılır bir hale gelmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz" diye konuştu.




 Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, "Sistemimiz hak, hukuk ve hakkaniyet içinde herkese eşit mesafede durmaktır. Yapı denetimlerimiz aralıksız sürecektir. Dolayısıyla kaçak yapılaşmaları yok etmek ve ilçemizin daha yaşanılır bir hale gelmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz" diye konuştu. 

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, hak, hukuk ve hakkaniyet içinde herkese eşit mesafede duracaklarını söyledi. 

Başkan Can, çarpık kentleşmenin ve kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı denetim uzmanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda kentin imar revizyon planı konuşuldu, çarpık kentleşmenin, inşaat ruhsatları, değişen yönetmelikler ve kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi için önerilersunuldu. 

Toplantılara Belediye Başkan Yardımcısı Elif Seda Sağlam, ilgili daire müdürleri, çok sayıda mimar, mühendis, müteahhit, yapı denetim uzmanları ile ilgili daire müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şevket Can Tarsus'ta çarpık kentleşmenin ve kaçak yapılaşmanın önünü kesmek için mücadele ettiklerini söyledi. Can, "Çarpık kentleşmenin ve kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi için mühendislerimizden, mimarlarımızdan, müteahhitlerimizden ve yapı denetim uzmanlarından daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Bu yapıların önüne geçebilmek için yasalar çerçevesinde ciddi önlemler alıyoruz. Alacağımız bu önlemlerde halkımıza ceza ve yasaklar getirerek çözüm aramak istemiyoruz. Bunun için mühendislerimizden, mimarlarımızdan ve müteahhitlerimizden yurttaşlarımız için hazırladıkları projelerde daha dikkatli olmalarını istiyoruz. 

Halkımız için önemli olan bu konu da mühendislere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Tarsus Belediyesi olarak ortada bir emsal varsa bu emsal herkes için geçerlidir ve herkes için uygulanacaktır. 

Sistemimiz hak, hukuk ve hakkaniyet içinde herkese eşit mesafede durmaktır. Yapı denetimlerimiz aralıksız sü-recektir. Dolayısıyla kaçak yapılaşmaları yok etmek ve ilçemizin daha yaşanılır bir hale gelmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi. 

Mühendislerini mimarların, müteahhitlerin ve yapı denetim uzmanlarının çarpık kentleşme, kaçak yapılaşma, değişen yönetmelikler, inşaat ruhsatları ve imar sorunu hakkındaki görüşlerini belirttiği toplantı, karşılıklı fikir alış verişinin ardından sona erdi.


Güney


Geri Dön