23 / 11 / 2024
fuzul

Trabzon Çaykara'da 427 kaçak yapıya yıkılma kararı verildi!

Trabzon Çaykara'da 427 kaçak yapıya yıkılma kararı verildi!

Çaykara'da kaçak yapı alarmı! Trabzon'un Çaykara İlçesinde 2009 tarihinden itibaren yapılan 427 kaçak yapıya yıkılma kararı verildi. Yıkımlar Çaykara Belediye Başkanlığı İmar ve şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta müdürlüğü tarafından organize edilecek.




Çaykara'da kaçak yapı alarmı! Trabzon'un Çaykara İlçesinde 2009 tarihinden itibaren yapılan 427 kaçak yapıya yıkılma kararı verildi. Yıkımlar Çaykara Belediye Başkanlığı İmar ve şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta müdürlüğü tarafından organize edilecek. 30 Mart'ta Çaykara Belediyesi yıkımı karşılayacak firma için ihaleye gidecek. 


DEV YIKIM GERÇEKLEŞECEK 


Kaçak yapıların bölgeleri ve sayıları şu şekilde; Uzungöl Mahallesi'nde 349 adet, Demirkapı Mahallesi'nde 30 adet, Yaylaönü Mahallesi'nde 7 adet, Şahinkaya Mahallesi'nde 5 adet, Diğer mahallelerde 36 adet olmak üzere toplamda 427 adet kaçak yapı yıkılacak. 


YASAL SORUMLULUK 


Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, konuyla ilgili, "Yıkım kararını biz almadık. Bu karar bize tebliğ edildi. Bizde yasaların gerektiği şekilde davranmak zorundayız. Kaçak yapılaşmayı önlemek adına yapılacak yasal sorumluluktur" ifadelerini kullandı. 


İMAR PLANI YENİDEN DÜZENLENMELİ 


Konuyla ilgili gazetemize konuşan mahalle sakinlerinden Ahmet Çiçek ve Hasan Düzgün, bu yıkıma karşı olduklarını ifade ederek, "İmar planı yeniden düzenlenmeli. Köydeki yapılan betonlama paralan, memur maaşları bile Uzungöl'den karşılanıyor. Bu kadar yapıda çok sayıda vatandaşımız yaşıyor. Gelen turistleri bu konutlarda misafir ediliyor. Bu evleri yıkmak hem Uzungöl'e hem de bölgede yaşayan vatandaşlara büyük ihanettir" dediler. 


6 TRİLYON CEZA ÖDENİYOR


Orman Bölge Müdürlüğü ağaçları kesip tesis yapıyor, buna izin var ama bizim evlerimiz kaçak diye yıkılıyor diyen Çiçek ve Hasan Düzgün, "Bu konuyla ilgili 882 mahkeme devam ediyor. 6 trilyon ceza ödeniyor. Uzungöl'de 4 ay boyunca 2 bine yakın istihdam var. 3 ayda 200 trilyon geliri olan bir yer. Aylık 600 ton et tüketimi var. Bu kadar geliri olan bir yerde afet alanlarının ıslah edilmesi gerekiyor." 


SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ 


"1970 yılında yapılan cami ve kuran kursu kaçak alanlarda gözüküyor onlarında kurtulması lazım. Atıklar göle akıyor işletmelerin atığı temizlenmesi lazım. Altyapı ve arıtma tesisinin devre dışı kalması, bölgemize gelen 2 milyon insanı mağdur ediyor. Biyolojik arıtma tesisi ilçemize acilen kurulmalı. 


400 bin metre küp alana toprak hafriyat döküyorlar. Meralara hazine malıdır diye devlet el koydu. Bu sorunlar giderilmeli. Ayrıca Uzungöl'de yol ve trafik sorunu var. Bu sorunlar turizmi etkiliyor" şeklinde konuştular. 



Atakan TOK/Taka Gazetesi


Geri Dön