14 / 05 / 2024

Yankesicilik çetesi liderinin 8 katlı binası olduğu ortaya çıktı

Yankesicilik çetesi liderinin 8 katlı binası olduğu ortaya çıktı

AVM'ler, kuyumcular, marketler ve kalabalık noktaları mesken tutan İstanbul merkezli yankesicilik çetesi çökertildi. 15 ildeki baskınlarda 49 kişi yakalandı...



AVM'ler, kuyumcular, marketler ve kalabalık noktaları mesken tutan İstanbul merkezli yankesicilik çetesi çökertildi. 15 ildeki baskınlarda 49 kişi yakalandı, ortaya çıkan detaylar şöyle:
- Gözaltındakilerin 25'e yakını kadın. 10 çete üyesi cezaevinde.
- Grup, kış sezonu öncesi kalabalık illere, maksimum 5'er kişiden oluşan keşif ekipleri yollamış. Soygun timleri keşfe göre seçilen illere yönlendirilmiş.

BENZİN İSTASYONU DA VAR
- İstanbul'da 400 polisin katıldığı baskında yakalanan çete üyeleri Hüseyin Y. ile kardeşi Orhan Y.'nin hayli lüks bir yaşam sürdüğü belirlendi. Hüseyin Y.'nin Üsküdar'da 5 katlı binasının olduğu, kardeşinin ise Kurtköy'de villa yaptırdığı belirlendi. şžahsın Kadıköy'de de 8 katlı bir binası ve petrol istasyonu var.
- Para hiyerarşiye göre pay edilmiş.

MEDYAYI PEK SEVMİşžLER
- çete üyeleri şifreli bir dil kullanmış. Telefonda polisten 'zercih', nezarethaneden 'künge' diye bahsedilmiş.
- Grup 'reklamı da seviyor, basını yakından takip ediyor. Dinlemelere, 'Bu inanmıyor bizim işimiz olduğuna. Haberlere çıkmıştık ya. Google'a ne diye soruyorduk. Ne diye yazınca çıkıyordu' sözleri takıldı.
Akşam/Levent ALBAYRAK


Geri Dön