17 / 09 / 2024

Yapay zekadan altın tahmini geldi! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! İşte altının geleceği o seviye...

Yapay zekadan altın tahmini geldi! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! İşte altının geleceği o seviye...

Dünyanın önde gelen yapay zeka (AI) şirketi OpenAI ChatGPT o1 adlı en gelişmiş modelinden altın tahmini geldi. Bu rakam ne görüldü ne duyuldu. Yapay zekaya göre altın ne kadar olacak? İşte altının geleceği o seviye...




Dünyanın önde gelen yapay zeka (AI) şirketi OpenAI, ChatGPT o1 adlı en gelişmiş modelini piyasaya sürdü. Finans sitesi Finbold ise bu sürüme başvurarak yatırım öngörüleri ve 2024 sonu için altın tahmini geldi. Yapay zeka yıl sonu için iki ihtimal karşısında altının geleceği rakamları açıkladı. Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? 

YAPAY ZEKADAN ALTIN TAHMİNİ GELDİ!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ChatGPT yıl sonu için altın tahmininde bulundu. Buna göre mevcut fiyatlarda altın için bir düşüş senaryosu bulunmuyor.  Kötümser tahmin altını ons başına 2 bin 800 dolara yerleştirirken, agresif tahmin emtiayı 3 bin 200 doların üzerinde görüyor.

Yapay zekadan altın tahmini geldi! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! İşte altının geleceği o seviye...

ALTIN NEDEN YÜKSELDİ?

Yapay zeka altın fiyatlarındaki hareketeliliği de değerlendirdi. Altındaki yükselişin yükselişinden dolar gibi zayıflayan para birimlerini sorumlu tuttu.
 
Kısmen enflasyon, Japon yenindeki gelişmeler ve ABD Merkez Bankası'nın aylar sonra ilk kez faiz indirimine gideceğine dair mevcut piyasa beklentileri değerli metali destekledi. 

Öte yandan Yyapay zeka ayrıca altını ekonomik belirsizliğin ortasında doğal bir güvenli liman olarak işaret etti. Jeopolitik gerilimler dünya çapında artarken ve resesyon korkuları yatırımcıların zihnini meşgul ederken değerli metal, diğer alternatifleri arasında parladı.

ALTIN FİYATLARI DOLAR KARŞISINDA YÜZDE 34,75 BÜYÜDÜ

Altın fiyatları dolar karşısında son bir  senede yüzde 34,75 büyüme kaydetmiş durumda. Değerli metal ayrıca 2 bin 586 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. 

SON DAKİKA ALTIN FİYATLARI!

Altındaki yükseliş haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor. Ons altın 2581 dolar olurken, gram altın 2859 lira, çeyrek altın 4666 lira, yarım altın fiyatı 9325 lira, tam altın fiyatı 18,534 liradan satışa sunuluyor. 

Altın uçmadı resmen fırladı! Gram, çeyrek, Ata altın fiyatları ne kadar oldu? 16 Eylül 2024 altın fiyatları

Altın, dolar, gümüş, borsa ve bitcoin yatırımcıları dikkat! İslam Memiş, bu hafta kimlerin kazandığını açıkladı!

Altında rekor göründü! Gram altın Kapalıçarşı'da 2 bin 856 TL oldu! 14 Eylül 2024 altın fiyatları

Geri Dön