28 / 04 / 2024

YAPEX Fuarı 14 Kasım'da Antalya'da açılacak!

YAPEX Fuarı 14 Kasım'da Antalya'da açılacak!

Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), 14 Kasım'da Antalya Expo Center'de kapılarını açacak.



Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), ANFAŞ Antalya Expo Center'de açılıyor.  14-17 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar, inşaat mühendisleri, mimarlar, müteahhitler ve sektörde faaliyet gösteren tüm yatırımcıları bir araya getirecek.

Milliyet'te yer alan habere göre, Fuar organizatörü Akdeniz Tanıtım AŞ Genel Müdürü Fatih Onkar, fuarın, inşaat ve yapı sektöründeki firmalara ulusal ve uluslararası pazarlarda yeni fırsatlar sunacağını belirtti. Onkar, fuarın bu yılki temasının "yenileme ve renovasyon" olduğunu söyledi.

Konaklama sektörünün birkaç yıldır yenileme ve renovasyon yatırımı yapılmadığına dikkat çeken Onkar, "Bu yıl turizmciler için oldukça başarılı geçti. Antalya bölgesinde turizm sektörü elde edilecek gelirin yüzde 10'unu renovasyon ve yenileme çalışmalarına ayırabilir. Bu da başta inşaat sektörüne büyük katkı sağlar. Turizmin gelişmesine daha iyi katkı yapar, sektöre hareket getirir'' ifadelerini kullandı.

YAPEX ile fuarcılık alanında başarı hikayesi yazdıklarını söyleyen Onkar, "Fuarcılığa başladığımız 1990'lı yıllarda kendi alanımızda fazla ürün çeşidi ve fazla rekabet yoktu. Turizm sektörünün gelişmesi ve yeni yatırımlarla YAPEX'e çok büyük talepler gelmeye başladı. Her yer otel inşaatı haline döndü. Böylece turizmle birlikte fuarcılık da gelişti. Otel salonlarından çıkıp Cam Piramit Kongre Salonu'nda fuarları yapmaya başladık. 1999 yılında ANFAŞ Fuar Merkezi açıldı. YAPEX 1999-2007 yılları arasında uluslararası boyuta geldi. 2001-2009 yıllarında daha da büyüdük. Alman fuar şirketi olan Münih Fuarları ile işbirliği gerçekleştirdik. Böylece uluslararası alanda da tanınmaya başladık. Global ekonomik krizler de yaşadık. Tüm sektörlerde kırılmalar yaşandı, ancak biz YAPEX kimliğini korumayı başardık. Antalya fuarlarına katılanlar hem tatil hem ziyaret hem de ticaret yapıyor.'' dedi.

YAPEX'in inşaat sektörü üzerindeki etkisini değerlediren Onkar, ''Amacımız inşaat sektöründe mimarlar, inşaat mühendisleri, müteahhitler ve turizm yatırımcılarına çok katkı sağlıyor. YAPEX, dünyadaki teknolojik gelişmeleri de sektöre tanıtıyor." açıklamasında bulundu.


Geri Dön