27 / 04 / 2024

Yapı aplikasyon projesi nedir?

Yapı aplikasyon projesi nedir?

Yapı aplikasyon projesi nedir? Yapı aplikasyon krokisi nereden alınır? Yapı aplikasyon projesini kim hazırlar? Gibi sorularınıza yanıt bulmak ve detaylarını görmek için haberimize giriş yapabilirsiniz...



Yapı aplikasyon projesi nedir?

Yapı aplikasyonu, kadastro paftalarında bulunan parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesine deniyor.


Yapı aplikasyon krokisi nereden alınır?

Aplikasyon krokisi, parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden gerekli belgelerin verilmesi ile temin ediliyor. Gereken belgeler aşağıda yer alıyor.


1. Aplikasyonu istenen taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği, 

2. Gayrimenkul malikinin kimliği ya da vekilinin vekaletname örneği ve kimliği,

3. Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, yetki belgesi ile kimliği, 

4. Gayrimenkulün sahibi ölmüş ise talepte bulunanların mirasçı olduklarını gösterir veraset belgesi ve kimliği.


18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan yapı aplikasyon projesi tanımlaması aşağıda yer alıyor.


"Yapı aplikasyon projesi; parsele ait aplikasyon krokisine dayanılarak ve vaziyet planına göre yapının araziye aplikasyonunu sağlamak üzere, yürürlükteki imar planında gösterilen ya da planda belirtilmemiş ise bu Yönetmeliğin 18 inci maddesine göre belirlenen yapı yaklaşma mesafelerinin, yapı projelerine göre köşe koordinatlarının ve röper noktalarının ülke koordinat sistemine işlenmek üzere harita mühendislerince hazırlanıp imzalanan projeyi ifade eder."


Yapı aplikasyon projesini kim hazırlar?

Söz konusu yapı aplikasyon projelerini, harita mühendisleri hazırlıyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön