Sektörel

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Yapı denetim kuruluşları ile bu kuruluşlarda görevli mimar ve mühendisler hakkında tesis edilecek olan idari cezaların uygulanmasına ilişkin esasları belirleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tebliği bugünkü 32132 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usûl ve Esaslarına Dair Tebliğ ile ilgili detaylar...

Yapı Denetim Kuruluşlarının Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usûl ve Esaslarına Dair Tebliğ ile ilgili detaylar...

Yapı Denetim Kuruluşlarının Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usûl ve Esaslarına Dair Tebliğe göre, yapı denetim kuruluşlarının faaliyetleri, ihbar ya da  şikâyet üzerine veya resen incelenebilecek.

Öngörülen esaslara göre, denetim görevini yerine getirmediği tespit edilen yapı denetimi kuruluşları hakkında uygulanacak olan idari müeyyideler, her bir iş için de ayrı ayrı olacak şekilde düzenlenecek.

YÜZDE 50’SİNDEN FAZLA OLAMAYACAK

Bu kuruluşlarda birden çok fiilden dolayı idari para cezası verilmesi gerekse bile söz konusu bu bedel yapı denetim hizmet sözleşmesi tutarının yüzde 50’sinden daha fazla olamayacak.

Yapı denetim kuruluşları hakkında verilen 3. bir sene yeni iş almaktan men cezasının Resmî Gazete’de yayımlanan ilan sonrasında, Merkez Yapı Denetim Komisyonu kararı üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca kuruluşun yapı denetim izin belgesi iptal edilerek faaliyetine son verilecek.

Reuters'ta yer alan habere göre, Yapı denetim kuruluşlarının, denetçi mimar ve mühendisleriyle diğer teknik personeli hakkında ilgili kanun kapsamında tesis edilecek idari müeyyideler, Merkez Yapı Denetimi Komisyonunun kararı üzerine Resmî Gazete’de ilan edilmek suretiyle uygulanacak ve bu cezalar 1 ay içerisinde ödenecek.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usûl ve Esaslarına Dair Tebliğ için tıklayın

Tapu sahipleri dikkat! 5 yıldır ödediğiniz o paraları hemen geri alabilirsiniz! Sakın kaçırmayın!

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

İstanbul'da evini dönüştürmek isteyenlere yüzde 0,69 faizle 2 yıl geri ödemesiz kredi!