03 / 05 / 2024

Yapı Endüstri İnşaatın Bodrumdaki arsası icradan satılıyor!

Yapı Endüstri İnşaatın Bodrumdaki arsası icradan satılıyor!

İflas eden Yapı Endüstri İnşaat ve Elektronik Sanayinin Bodrum Bitezdeki 5 bin 390 metrekare yüzölçümündeki arsası Kadıköy İflas Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı



İflas eden Yapı Endüstri İnşaat ve Elektronik Sanayinin Bodrum Bitezdeki 5 bin 390 metrekare yüzölçümündeki arsası Kadıköy İflas Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. Arsanın tamamının tahmini değeri için 6 milyon 500 bin liranın istendiği satış, 11 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirilecek.

Detaylar şöyle:

T.C. KADIKÖY İFLAS MÜDÜRLÜĞÜ MÜFLİS YAPI END. İNŞAAT VE ELEKTRONİK SAN. LTD. ŞTİ.
İFLAS İDARESİ TARAFINDAN TANZİM EDİLENAÇIK ARTIRMA YOLUYLA TAŞINMAZ SATIŞ İLANI

DOSYA NO: 2009/26 İFLAS

Tasfiye İşlemleri, Kadıköy İflas Müdürlüğü'nün 2009/26 İflas dosyasında yürütülen Müflis Yapı End. İnş. Ve Elektronik San. Ltd. Şti. iflas masasında aşağıda; tapu kaydı, kıymeti, satış gün ve saati ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen taşınmazlar; İflas İdaresi tarafından Açık Arttırma yoluyla satılarak paraya çevrilecektir.

1-TAPU KAYDI VE İMAR DURUMU
Muğla İli, Bodrum İlçesi, Bitez köyü, Gündönümü mevkii, 2595 parsel no ile tapuya kayıtlı olan arsa niteliğinde ve 5390,84 m2 miktarındaki taşınmaz, Müflis; YAPI END. İNŞAAT VE ELEKTRONİK SAN. LTD. ŞTİ. adına 13/53 hisseli olarak kayıtlıdır.

HALİ HAZIR DURUMU: Muğla İli, Bodrum İlçesi, Bitez köyü, Gündönümü mevkii, 2595 parsel arsa üzerinde kurulu 7 bloktan oluşan yapılar bulunmaktadır. Ayrıca 1 blok da havuz başında bulunmaktadır. Parselde kat irtifakı kurulu olduğuna dair dosyasında bulguya rastlanılmamıştır. Bitez Belediyesinde res'en yapılan incelemede parselin mimarı projelerine ulaşılamasa da (soruşturma aşamasında olduğu için) taşınmaza ilişkin Bitez Belediyesince 30.01.2004 tarih 2004/17 sayılı Yapı ruhsatı verildiğj, toplam 42 bağımsız bölümlü 1619,52 m2 inşaat alanlı olan Yapı ruhsatının varlığı görülmüştür. Yapı ruhsatı apartolarak verilmiştir. Parsel üzerinde yer alan binalar 3 katlıdır. Yapı ruhsatına göre bodrum kat apartlar 16,56 m2, zemin ve 1. Kat apartlar da 49,56'şar m2 dir. Ancak örnek bir bina gezilemese de apartlar zemine oturum alanı kadar 3 katlı olarak inşa edilmiştir. Ortalama balkonlar dahil her bir apart 70'şer m2 olarak inşaa edilmiştir. Sonuç olarak apartlar proje ve ruhsat miktarlarından büyük inşaa edilmişlerdir. Tamamı bitirilmiş ve iskan edilmektedir. Yüzme havuzu mevcuttur, Hakim deniz manzaralıdır. Denize 225 metre mesafededir. Bahçe düzenlemeleri tamamlanmıştır.

MUHAMMEN BEDELİ: Bitez beldesi, Gündönümü mevkii 2595 parselin tamamı 6.500.000-TL ( altı milyon beşyüz bin Türk Lirası) edebileceği, borçluya ait 13/53 hissesinde arsa ve bina rayiç değerinin 1.594.339,62 TL( Bir milyon Beş Yüz Doksan Dört Bin Üçyüz Otuz Dokuz Türk Lirası Altmış iki Kuruş ) olmak üzere değer biçilmiştir.

SATIŞ KOŞULLARI:
1. Muğla İli, Bodrum ilçesi, Bitez köyü, Gündönümü mevkii, 2595 parselde kayıtlı taşınmazın birinci satışı 11.11.2011 Cuma günü 15.30-15.40 saatleri arasında mahallinde açık artırma yoluyla yapılacak olup muhammen bedelin % 60'ını aşması ve satış masraflarını karşılaması koşuluyla en uygun teklifi verene ihale olunacaktır. Birinci satışta alıcı çıkmadığı veya muhammen bedelin %60 karşılayacak teklif sunulmadığı taktirde ikinci satış en yüksek pey sürenin hakkı baki kalmak üzere; aynı yer ve saatte 21.11.2011 Pazartesi günü yapılacak olup muhammen bedelin %40'ı ile satış masraflarını karşılaması koşuluyla en uygun teklifi verene ihale olunacaktır. 2. Satışa katılacakların muhammen bedelin % 20 oranında pey akçesini veya aynı tutarda milli bir bankanın kesin ve süresiz teminat mektubunu satış anında satışı yapan iflas idaresi memuruna vermeleri şarttır. Alıcının istemesi halinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye, resmi ihale pulu, KDV, damga vergisi, Eğitime Katkı Payları, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Taşınmazın aynından doğmuş önceki döneme Nişkin vergiler satış bedelinden ödenir.
3. Satış bedeli süresi içinde ödenmezse yasa gereği ihale fesh olunur. İ.İ.K. 133.madde gereğince iki ihale arasında farktan ve temerrüt faizden alıcıyla kefilleri sorumlu olacak ve hiçbir hükme gerek kalmaksızın kendilerinden anılan tutarlar tahsil olunacaktır.
4. Daha fazla ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 2009/26 İflas sayılı dosyayı inceleyebilecekleri satışa katılacaklar; şartnameyi, ilgili raporları önceden görmüş ve içeriklerini tebellüğ etmiş sayılacaklardır.
5. Satış şartnamesi iflas idaresi tarafından düzenlenerek 28.09.2011 gününden itibaren açık bulundurmak üzere dosyasına konmuştur.
www.bik.gov.tr (Basın:60493)

Detaylı bilgi için tıklayın

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön