02 / 05 / 2024

Yapı kooperatiflerinin denetimi Bayındırlık Bakanlığı'nda!

Yapı kooperatiflerinin denetimi Bayındırlık Bakanlığı'nda!

Konut ve işyeri kooperatiflerinin denetimini Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Bayındırlık ve İskan Bakanlığına devreden tasarının 6. maddesi kabul edildi



TBMM Genel Kurulunda görüşülen Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde söz alan CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, kooperatiflerin Bayındırlık ve İskan Bakanlığına devri yerine, üst birliklerinin oluşturulması gerektiğini söyledi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kooperatiflerin kendi kendini yönetebilen, piyasada tutunabilen bir hale getirilmeleri için hukuki altyapının yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.

Bazı milletvekilleri, Genel Kurul salonunda, bugün CHP Grup Başkanvekilliklerine seçilen Akif Hamzaçebi ile Muharrem İnce'yi tebrik etti.

Bu arada, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İskenderun'daki terör saldırısı ile İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısına ilişkin TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri izledi.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, çalışma süresinin sona ermesi üzerine, birleşimi yarın saat 13.00'de toplanmak üzere kapattı.
AA


Geri Dön