04 / 05 / 2024

Yapı sektörü temsilcileri UNICERA Fuarı'nda öğrencilerle buluştu!

Yapı sektörü temsilcileri UNICERA Fuarı'nda öğrencilerle buluştu!

28. Uluslararası UNICERA Seramik, Banyo ve Mutfak Fuarı ürün ve marka adına gerçekleştirilen lansman ve gösterilerin yanı sıra eğitim, kültür ve sanatsal etkinlikler ile devam ediyor.



28. Uluslararası UNICERA Seramik, Banyo ve Mutfak Fuarı ürün ve marka adına gerçekleştirilen lansman ve gösterilerin yanı sıra eğitim, kültür ve sanatsal etkinlikler ile devam ediyor.


UNICERA Fuarı bugün Türkiye’nin dört bir tarafından gelen üniversite öğrencilerini ağırladı. 

Fuarın düzenleyicisi TİMDER’in organize ettiği  ‘YAPI SEKTÖRÜ GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYOR’ buluşması ile 20 Üniversite’nin Seramik, Cam, Mimarlık, İç Mimarlık ve Endüstri Tasarımı bölümlerinde okuyan 1000 öğrenci Yapı Sektörünün önemli firmaların yöneticileri ile biraraya geldi. 

Yöneticilerin bilgi, deneyim ve tecrübelerini paylaştıkları buluşma, öğrenciler ile keyifli bir sohbet havasında geçti.


“İş Hayatı Risk Almayı Gerektirir..”


Yapı Sektörünün geleceği olan üniversite öğrencileri ile biraraya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden TİMDER’in Fuar Komite Başkanı Aydın Eşer ‘Başarının özü bilgi, merak ve tutkudur. İş hayatı risk almayı gerektirir, yapacağımız işlerde kararlı olmalı ve fırsatları değerlendirebilmeliyiz. Sizler proje tasarımını üniversitede, yapım süreçlerini atölye ve şantiye stajlarında öğrenebiliyorsunuz. Fakat yaptığınız projelerin ileride hayata geçmesi ve talep görmesi gerekiyor. Bu noktada satış ve pazarlama konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmanız gerekiyor. ‘ dedi.


“Kalıcı Olun…”


TİMDER Fuar Komite Başkanı Aydın Eşer öğrencilere aktif iş hayatına katılımın öneminden bahsederken her bireyin ülke ekonomisinde önemli bir rol oynadığına vurgu yaparak ‘ Yapı sektörü her zaman ayakta kalmayı başaran ender sektörlerden biridir. Kendinize ve sektöre inanın, kalıcı olun. Sektörde kalıcı olmak, kalıcı projeler üretmek için yapım süreçlerine ve uygulama detaylarına hakim olmalısınız. Saha çalışmalarına önem vermelisiniz. Bugün, burada edindiğiniz bilgiler doğru değerlendirmeniz sonucu kariyerinizi doğrudan etkileyecektir.’ diye konuştu.


Başarılı projelerin bulunduğu coğrafyadan beslenen, yerel insanın ihtiyaç ve zevklerine hitap eden projeler olduğunu ifade eden Eşer sözlerini ‘Sağlamlık, özgünlük, fonksiyonellik ve estetik iyi bir yapının sahip olması gereken özellikler. Bu özelliklere sahip yapılar kuşaklar boyu insanlara hizmet ederek, şehirlerin ruhuna katkıda bulunuyor. Bu nedenle projelerinizin insanların beklentisini karşılaması gerekiyor’ diyerek tamamladı.



Geri Dön