28 / 04 / 2024

Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi vatandaşı ev sahibi yapacak!

Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi vatandaşı ev sahibi yapacak!

Dar gelirli vatandaşlar için TOKİ modelini hayata geçiren hükümet şimdi de yükselen faiz oranları ve peşinatta yaşanan sıkıntıların önüne geçecek.




Yeni Şafak gazetesinden Kenan Biter'in haberine göre, dar gelirli vatandaşlar için  TOKİ  modelini hayata geçiren hükümet şimdi de yeni bir konut edindirme modeli üzerinde çalışıyor. Yükselen faiz oranları ve peşinatta yaşanan sıkıntılara yönelik düşük oranlı sabit faizli devlet destekli teşvik sandığı gelecek. Geçtiğimiz günlerde ekonomi kulislerine sızan konut edindirme sandığının isminin ''Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi’ olacağı belirtildi.

Uzun süredir gündemde

Alman patentli 'Yapı Tasarrufları Sandığı' modelinin yeni bir çalışma olmadığı ve uzun zamandan beri hem bankacılık hem de ekonomi yönetiminin gündeminde olduğu belirtildi. Almanya başta olmak üzere birçok ülkede başarılı sonuçlar veren Yapı Tasarruf Sandığı (YTS) konut edinmek isteyenlerin belirli bir süre boyunca yaptıkları tasarruf karşılığında, piyasa koşullarından bağımsız olarak, düşük faiz oranlı kredi kullanmasını öngören bir konut finansman sistemi olarak isimlendiriliyor.


Geri Dön