28 / 04 / 2024

Yapı Turkeybuild Fuarı AB desteğiyle buluşuyor

Yapı Turkeybuild Fuarı AB desteğiyle buluşuyor

33. Uluslararası YAPI -TURKEYBUILD 2010 İstanbul Fuarı devam ediyor



8 Mayıs'a kadar sürecek etkinlik TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde Uluslararası YAPI -TURKEYBUILD 2010 İstanbul Fuarı bünyesinde yerli ve yabancı çok sayıda firmayı buluşturacak.

Yaklaşık 4 yıldır Doğu Marmara bölgesindeki 5 odanın ortaklığında kurulan AB İş Geliştirme Merkezi (ABlGEM) Doğu Marmara, Yapı Endüstri Merkezi (YEM) ile birlikte Yapı İstanbul 2010 Fuarında B2FA-IR ve Stop4 Business etkinliğini gerçekleştiriyor. 2004'ten bu yana Avrupa'da gerçekleştirilen etkinlik bu yıl ilk kez Türkiye'de yapılıyor.

ABİGEM Kocaeli Eğitim Program Müdürü Pınar Özbay, Stop4 Business projesinin amacını şöyle açıkladı: "Türkiye dahil 13 ülkeden toplam 17 organizasyonu bir araya getirmiştir. 3 fuar ve 1 konferanstan oluşan projenin ilk organizasyonu Türkiye'de yapılıyor. Avusturya, Fransa'da devam edecek, 2011'de Çek Cumhuriyeti'nde sona erecek. Amacımız; firmalarımızın AB pazarına ulaşmalarını ve uluslararası işbirliklerinin avantajlarından faydalanmalarını sağlamak. AB'ye ihracatın artması, yapılacak teknolojik işbirlikleri ile AB proje başvuru ve kabul sayısının artması, çevre dostu yeni ürünlerin geliştirilmesi ve kullanımı beklenen katma değerdir."

B2 Fair etkinliklerinin daha önce Almanya, İtalya, İngiltere, Lüksemburg gibi Avrupa ülkelerinde on binlerce iş görüşmesine sahne olduğunu anlatan Özbay, "Firmalarımız ticari teknolojik işbirliğine yönelik adımlar attı. Bölgemizden bir firmanın Avusturya ile yaptığı işbirliği sonucu 2009 yılında B2Fair en iyi eşleştirme ödülünü aldık" dedi.

B2Fair etkinliği, dün başladı. ABİGEM Doğu Marmara, Avrupa Birliği Komisyonu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliği ile 2002 yılında kurulmuştu.

Cumhuriyet


Geri Dön