27 / 04 / 2024

Yapı - Yapı İnşaat'tan 2 yeni proje geliyor!

Yapı - Yapı İnşaat'tan 2 yeni proje geliyor!

Yapı-Yapı İnşaat İş Geliştirme Direktörü Orkun Komutekir, iki tane lüks konut projesi inşa edeceklerini dile getirdi.



İstanbul Finans Merkezi, Fikirtepe Kavşak Projesi, kentsel dönüşüm projeleri ve yol, tünel gibi birçok kamu projesine imza atan Yapı-Yapı, sözleşme tutarlarını son 3 senede 6 kat yükseltti. 

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; halihazırda sözleşmesi süren projelerin değerinin 12 milyar Türk Lirası olduğuna vurgu yapan Yapı-Yapı İnşaat İş Geliştirme Direktörü Orkun Komutekir, “Şirketimiz, son 3 yılda sözleşme bedellerini 6 kat artırdı. Yıl sonunda 15 milyar TL'lik sözleşme hedefimiz var” diye konuştu.

Yapı - Yapı İnşaat tan 2 yeni proje geliyor!

Finans Merkezi projeleri 2022'de teslim 

Buna bağlı olarak cirolarının da yükseldiğinin altını çizen Komutekir, "Geçen yılla bu yıl arasında 3 kat bir artış yakalamayı planlıyoruz. Bütçe disiplinine inanan şirket olarak özellikle son bir yılda bu konuya daha fazla önem verdik ve bu amaçla bütçelerimizle projelerimizi takip edebileceğimiz yazılımlar kullanmaya başladık, ekiplerimizi büyüttük. Bu şekilde kar oranımızı daha sıkı takip etmeye başladık" ifadelerini kullandı.

Finans Merkezi'nde 2 projeleri bulunduğunu belirten Komutekir, "Bir tanesi Finans Merkezi 1'de 7 bloktan oluşan bir yapı. Diğeri de yine İstanbul Finans Merkezi SPK binası. Bunlarin yapimi devam ediyor ve en geç 2022 yılında bitirilmesini bekliyoruz” diye konuştu. 

Yapı - Yapı İnşaat tan 2 yeni proje geliyor!

Bir diğer projelerinin Başakşehir Kayabaşı'nda rekreasyon alanı olduğuna vurgu yapan Komutekir, “Ankara'da ise Millet Bahçesi'ni yapıyoruz" dedi. Komutekir, iki tane de lüks konut projesi inşa edeceklerini dile getirdi. Bunlardan, Mandarin Oriental Etiler'in 3 bloktan oluşan bir proje olduğunu aktaran Komutekir, Kempinski Residences'ta ise daha çok konut projeleri olacağına dikkat çekti. 

Yapı - Yapı İnşaat'tan 2021'e özel projeler!


Geri Dön