28 / 04 / 2024

Yapılandırılan vergi taksiti geç ödenirse ne olur?

Yapılandırılan vergi taksiti geç ödenirse ne olur?

Devlete vergi borcu bulunan mükellefler, borçlarını 6552 sayılı Torba Yasa ile taksitlendirdi. Peki, ödeme süreci içerisinde yapılandırılan vergi taksiti geç ödenirse ne olur? İşte yanıtı..



Yapılandırılan vergi taksiti geç ödenirse ne olur?

Devlete vergi borcu bulunan mükellefler, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile borçlarını taksitlendirebiliyor.


Yapılandırılabilen vergi borçları arasında emlak ve çevre temizlik vergileri de bulunuyor. Kanun kapsamında, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırıldı.


Aftan yararlanmak isteyen mükellefler ilgili birime, 31 Aralık 2014 tarihinde kadar yapılandırma için başvurdu. 


Af başvuru süresinde yapılandırma işlemlerini tamamlayanların ödemeleri ise 2 Şubat 2015 tarihinde başlayacak. Peki, yapılandırılan vergi taksiti geç ödenirse ne olur?


Yapılandırılan vergi taksiti geç ödenirse..

6552 sayılı Torba Yasası gereğince; bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybedilecektir.




Vergi borcu taksitlendirme 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön