29 / 04 / 2024

Yapılandırma paketindeki o detay herkesi umutlandırdı! Hangi borçlar yapılandırılacak?

Yapılandırma paketindeki o detay herkesi umutlandırdı! Hangi borçlar yapılandırılacak?

28 Şubat’ta başlayacak meclis mesaisinde gündemdeki başlıklar arasında borç yapılandırma paketi de var. Yapılandırma paketinde depremzede vatandaşlara özel düzenlemeler de olacak.



Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketini yaşarken, milletvekillerinin de depremin yaşandığı 11 kentte olması sebebiyle meclis çalışmalarına 28 Şubat tarihine kadar ara verilmişti. TBMM’de bu hafta mesai başlayacak. Gündemde EYT düzenlemesi başta olmak üzere pek çok başlık bulunurken, gündemdeki konular arasında herkesin merakla beklediği borç yapılandırma paketi de yer alıyor. Yapılandırma paketinde depremzede vatandaşlara özel düzenlemeler de olacak. Peki, borç yapılandırma paketiyle ilgili tüm detaylar neler? Hangi borçlar yapılandırma paketi içerisinde yer alacak? Yapılandırma başvuru tarihi ne zaman? Yapılandırmanın ilk taksit ödemeleri hangi tarihte olacak?

Yapılandırma paketindeki o detay herkesi umutlandırdı! Hangi borçlar yapılandırılacak?

DEPREM BÖLGESİNE ÖZEL DÜZENLEME

Edinilen bilgilere göre; o düzenlemeye depremzede vatandaşlar için özel maddeler de ilave edilecek. Deprem bölgesindeki kişiler veraset ve intikal vergisinden muaf tutulacak. Depremin meydana geldiği 11 kentteki işverenlerin çalışanlarına yapacağı en fazla 50 bin lira tutarındaki nakdi yardımlar vergi ve sigorta priminden istisna tutulacak. Depremzede vatandaşlara araç muayenelerini yaptırmaları için 8 Mayıs tarihine kadar süre tanınacak. Ulaştırma Bakanlığına da bu süreyi uzatma yetkisi verilecek.

İşte gündemdeki borç yapılandırmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tüm merak edilenler...


Geri Dön