29 / 06 / 2024

'Yaptığımız işi iyi yapıyoruz' diyen Özhaseki: Depremde TOKİ'nin yaptığı konutlardan bir tanesi bile yıkılmadı!

'Yaptığımız işi iyi yapıyoruz' diyen Özhaseki: Depremde TOKİ'nin yaptığı konutlardan bir tanesi bile yıkılmadı!

Kayseri'de önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Depremde TOKİ'nin yaptığı konutlardan bir tanesi bile yıkılmadı" dedi.



Çalışmalarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Oruçreis Mahallesi'nde Kocasinan Belediyesinin hayırsever işbirliğiyle yaptırmış olduğu Döndü-Şükrü Karaca Aile Sağlık Merkezi ile İsmail Hakkı Durusu Parkı'nın açılış törenine katılım sağladı.

Burada önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki söz konusu bölgede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan konutlara dikkati çekti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye'nin 6 Şubat 2023 tarihinde büyük bir felaket yaşadığını anımsatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 18 şehrin depremden etkilendiğini, 14 milyon insanın zarar gördüğünü, 850 bin bağımsız birimin ya yıkıldığını ya da yıkılmayı beklediğini anımsattı.

 Yaptığımız işi iyi yapıyoruz diyen Özhaseki: Depremde TOKİ nin yaptığı konutlardan bir tanesi bile yıkılmadı!

Açıklamasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın deprem bölgesinde büyük bir görev üstlendiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şunları dile getirdi: "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı buradaki nezih konutlar gibi deprem bölgesinde de binlerce konuta başladı. Bakanlığımıza bağlı olan yapı işlerinde köy konutlarını da yapıyoruz, Emlak Konut GYO da aynı şekilde deprem konutları yapmayı sürdürüyor. Şu anda neredeyse başlamış olduğumuz konut sayısı 400 bin civarında. Buradaki hak sahipleri haklarını alıncaya kadar bizler o bölgelerde olmayı sürdüreceğiz. 1.240 yerde şantiyemiz var, 4 bin 333 köyde çelik karkaslı köy konutları yapıyoruz. Eskiden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı denildiği zaman biraz entel, dantel geçinenler TOKİ'nin konutlarına yukarıdan bakarlar, kekremsi bir vaziyette karşılarlar, biraz istihza ile de 'TOKİ konutları mı, ne olacak' şeklinde konuşurlardı. Deprem geçti, 1 milyon 300 bin deprem bölgesi dahil olacak şekilde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı konutlardan bir tanesi bile yıkılmadı. Az hasarlı bir  TOKİ  konutu yok, orta hasarlı, ağır hasarlı değil, az hasarlısı dahi yok. Hamdolsun yaptığımız işi iyi yapıyoruz."

Kayseri'nin hayırseverliği ile ilgili de konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, her gittiği yerde şehrin hayırsever yönünü örnek gösterdiğini, Kayseri'nin tarihte hayır yapanların eserleriyle anılmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Bakan Mehmet Özhaseki, AK Parti iktidarında ülkemizde pek çok alanda devrim niteliğinde işler yapıldığını, özellikle altyapı, sağlık, ulaşım ve eğitimde övünülecek işlerin gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.
 

BİM 14 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! BİM'de bu salı birçok üründe indirim var...

Türkiye’de arazi fırsatları olan 11 şehir!

100 bin TL'nin 92 günlük faizi ne kadar? İşte Mayıs 2024 Yapı Kredi, TEB, Akbank, ING, Enpara faiz oranları!


Geri Dön