28 / 04 / 2024

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.



Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Verilen bilgilere göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, durumdan habersiz olan eşine tazminat ödemesine karar verdi. Söz konusu bu karar, evli çiftler için emsal bir karar şeklinde nitelendirildi.

Verilen detaylara göre Adana'da yaşayan G.L. ve K.L. çifti, evlilik birlikteliklerinin temelden sarsıldığı gerekçesi ile eşine boşanma davası açtı. G.L. eşinin kendisinden habersiz olarak kredi çekerek borçlandığını ve eve haciz geldiğini kaydetti. Yerel mahkemenin boşadığı çiftin dosyası Yargıtay'a geldi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinden habersiz olarak borçlanıp eve haciz gelmesine sebep olan kocanın tam kusurlu olduğuna hükmetti ve tazminat ödemesi gerektiğini kaydetti. 

Emsal niteliği taşıyan kararda, "Eşinden habersiz olarak borçlanarak ve kredi çekerek hakkında icra takibi yapılmasına ve konuta haciz gelmesine neden olan erkek tamamen kusurlu olup, erkeğin bu davranışı ayrıca kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eder niteliktedir" ifadeleri yer aldı.

Yargıtay dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'ın pek çok kişiyi yakından ilgilendiren bu kararının, eşlerin mali sorumlulukları konusunda daha dikkatli olmalarını sağlaması ve evliliklerde maddi konularda şeffaflığı teşvik etmesi de bekleniyor.


EŞLERİNE SORMADAN EVİNİ ARABASINI SATANLAR AMAN DİKKAT


Eşlerine sormadan evini arabasını satanlar için de Yargıtay'dan emsal niteliğinde bir karar gelmişti. Paylaşılan bilgilere göre bir kadın, iddialara göre, eşinin sorumsuz olduğunu, bileziklerini bozdurduğunu kendisine ve çocuğuna bakmadığını, ve kendisine sormadan arabayı sattığını öne sürüp boşanma davası açtı Aile mahkemesi, davalı kocayı kusurlu bularak, çiftin ‘evlilik birliğinin temelinden sarsılması’ nedenleriyle boşanmalarına karar verdi.

Çocuğun velayetini de anneye veren mahkeme, ayrıca bir de babanın çocuğu için aylık olarak 350 Türk Lirası nafaka ile beraber kadının ziynet eşyalarına karşılık olan 20 bin Türk Lirası'nı da boşandığı eşine ödemesine hükmetti.
 

Ziraat Bankası müşterilerine son 96 saat uyarısı! Bu işlemi yapanlara 7 bin 500 TL para yatırılacak!

Altın fiyatları yatay seyrediyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ve gremse altın ne kadar oldu?

BİM'de yarın seçili ürünlerde indirim! BİM 27 Şubat 2024 Aktüel Kataloğu yayımlandı!


Geri Dön