Sektörel

'Yarısı Bizden' kampanyası başvuruları bugün resmen başladı! Bakan Kurum başvuran kişi sayısını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Yarısı Bizden'' kampanyası başvurularının bugün başladığını belirterek başvuran kişi sayısını açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise başvuruların bugün resmen başladığını açıkladı ve başvuran kişi sayısını duyurdu

“Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm projesi haberini geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise başvuruların bugün resmen başladığını açıkladı ve başvuran kişi sayısını duyurdu. İşte detaylar...

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLADI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sancaktepe Toplu Açılış, 5000. Arsa Tapu Teslim ve Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreninde 'Yarısı Bizden' kampanyasına başvuruların bugün başladığını duyurarak, başvuran kişi sayısını açıkladı.

''YARISI BİZDEN'' KAMPANYASINA KAÇ KİŞİ BAŞVURDU?

Bakan Kurum ''Yarısı bizden'' kampanyasına başvuru yapan kişi sayısını açıkladı. Kurum  26 Nisan itibarıyla yatoplam 10 bin 165 bina başvuru geldiğini  belirterek şu ifadeleri kullandı: '' Bu yaklaşık 50 bin bağımsız bölüm ediyor. Yani 200 bin kardeşimiz ilk saatler itibarıyla bu projeye başvurmuş ve ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile birlikte devletim gelsin, TOKİ ile benim inşaatımı yapsın, evimi dönüştürsün diyor. Bu ne güzel mutluluk.

5250 lira kira yardımı, 10 bin 500 lira taşınma yardımı vereceğiz. Aylık 5625 liradan başlayan taksitlerle vatandaşım evine kavuşacak. TOKİ eli ile yapacağız.

 

Sancaktepe’de 116 bina başvurmuş, 2400 vatandaşımızı ilgilendiren bir dönüşüm için ilk saatlerde kardeşlerimiz başvurmuş. İnşallah 29 Mayıs’a kadar ben bu teveccühün artacağına yürekten inanıyorum. İstanbul’umuza yarım milyon metrekare yeşil alan kazandırmış oluyoruz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul’da Yüzyılın Dönüşümünün başladığını belirterek,  güvenli konutlar için Yarısı Bizden kampanyasına bugünden itibaren 29 Mayıs’a kadar başvuruların yapabileceğini duyurdu.

Bakan Murat kurum açıkladı! Yarısı Bizden Kampanyası ile küçük uydu kentler yapacağız!