14 / 05 / 2024

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemelerine başlandığını belirtti. 



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 26 Nisan tarihinde e-Devlet üzerinde başlayan “Yarısı Bizden” kampanyası başvuruları 29 Mayıs tarihine kadar sürecek. Kampanya ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılara http://yarisibizden.gov.tr adresinden erişilebiliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ eliyle yürütülecek olan kampanya kapsamında, riskli alanlarda yer alan ya da kendisi riskli olan yapıların kentsel dönüşümü için destekler sağlanarak dönüşümün hızlandırılması ve muhtemel doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olunması planlanıyor. 

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 

Bakanlık video paylaşımında, İstanbul’ Kartal’da “Yarısı Bizden” kampanyasına başvuru yapılan binalarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı 250’yi aşkın uzman ekip ile binaların mühendisler tarafından incelenerek vatandaşların taleplerinin dinlenildiğine dikkat çekildi.

Paylaşımda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, ilk bina incelemelerine Kartal'dan başladıklarını aktararak, "Derdimiz İstanbul’da artık riskli bina kalmasın. O depreme biz hazırlıklı, güvenli girelim istiyoruz. e-Devlet üzerinden ilk gün içerisinde 200 bin müracaatımızı aldık. Bütün ekibimizle beraber sahada hem tespitlerimizi yapıyoruz, vatandaşımızı bilgilendiriyoruz" dedi ve onların da uygun görmesi halinde binaların güçlendirileceğini vurguladı. 

“Yarısı Bizden” kampanyasına başvuru yapan vatandaşlar, kampanyayı çok iyi bulduklarına dikkat çekerek, "Şartları, ödeme şekilleri falan çok iyi. Devletimiz böyle bir imkân sağlamışken bu fırsat kaçırılmaz. 10 yıllık bir ödeme planı var. Kira öder gibi tekrardan konutlarımıza güvenle oturmuş olacağız" açıklamasında bulundu. 

Kamu kurumlarına 10 bin 871 personel alınacak! 2023 kamu personeli alımları tek tek açıklandı! Başvuruları kaçırmayın!

Benzine bu gece tam bu kadar indirim geliyor! Sürücüler dikkat! Akaryakıt fiyatlarında son dakika! 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı için 3 farklı alternatif! Bakan peş peşe açıkladı! 


Geri Dön