29 / 04 / 2024

Yaşam Vadisi Köprü projesini uzmanlar tasarlayacak!

Yaşam Vadisi Köprü projesini uzmanlar tasarlayacak!

Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin kimliğini ifade edecek Yaşam Vadisi projesinin geliştirilmesine yönelik “Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları” adlı bir yarışma düzenliyor.



Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin kimliğini ifade edecek Yaşam Vadisi projesinin geliştirilmesine yönelik “Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları” adlı bir yarışma düzenliyor. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23.maddesine göre Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği uyarınca gerçekleşecek yarışmanın sonunda Yaşam Vadisi’nin iki yakasını birleştirecek bağlantıların ve bu bağlantıların çevreyle ilişkilerinin tasarlanması sağlanmış olacak.


Beylikdüzü Belediyesi tarafından serbest, ulusal, tek kademeli, ortakçıl proje yarışması olarak başlatılacak “Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları” yarışmasının son teslim tarihi 15 Eylül 2015 olarak belirlendi. Yarışmaya katılacak Mimar, Peyzaj Mimarı, Şehir Plancısı, İnşaat Mühendisi bireyler uzmanlık ve yeteneklerini konuşturarak, Beylikdüzü’ne büyük bir değer katacak projeyi ilçeye kazandırmış olacak, kalıcı bir eser bırakacak. Yarışma aynı zamanda Beylikdüzü’ne bir simge de sağlamış olacak. Ulaşım planlaması açısından kilit nokta olacak projede iki mahalle birbirine bağlanarak, Yaşam Vadisi’ne bakan her vatandaşın gurur duyacağı bir iş çıkacak.


Yaşam Vadisi’nin Doğal Potansiyeli İlçeye Kazandırılacak


Yaşam Vadisi bir yandan sahip olduğu özgün topoğrafyası ve doğal değerleriyle önemli bir kamusal açık alan olarak öne çıkarken yakın çevresindeki yerleşim alanları için de kent ölçeğinde ciddi bir yeşil alan potansiyeli sunuyor. Vadinin barındırdığı doğal potansiyelin kent yaşamına kazandırılmasına yönelik planlama ve tasarım çalışmalarını destekleyecek bu yarışma,yakın gelecekte vadinin sosyo-kültürel ve rekreatif donatıları ve gelişmiş altyapısı ile büyük ölçekli kentsel bir açık ve yeşil alan olarak kente hizmet sunmaya da vesile.



Beylikdüzü Belediyesi 


 



Geri Dön