20 / 10 / 2024

Yaşanılan nakit krizi yazlık sattırır mı?

Yaşanılan nakit krizi yazlık sattırır mı?

Konut fiyatlarındaki artış hızı enflasyonun altında kalmayı sürdürürken,  yazlık bölgelerdeki durum da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki yaşanılan nakit krizi yazlık sattırır mı? İşte Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci’nin konu ile ilgili o paylaşımı…




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sektör tarafından merakla beklenen Eylül 2024 Konut Fiyat Endeksi rakamları tek tek açıklandı. Buna göre, Konut Fiyat Endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,0 oranında ve 2023'e göre nominal olarak yüzde 27,4 artış gösterirken, reel olarak yüzde 14,7 oranında düşüş gösterdi. 

İstanbul,  Ankara  ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmelere bakıldığı zaman Eylül 2024'te bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 1,2, 2,2 ve 0,8 oranlarında yükseliş yaşandı. Peki yaşanılan nakit krizi yazlık sattırır mı? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, https://x.com/TebernKireci1 resmi X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yaşanılan nakit krizi yazlık sattırır mı? sorusuna yanıt vererek, “Sattırır. İnsanların ilk gözden çıkarttığı gayrimenkul yazlıktır.” İfadelerini kullandı.


Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci’nin paylaşımı şu şekilde:

Yaşanılan nakit krizi yazlık sattırır mı?

Sattırır.

İnsanların ilk gözden çıkarttığı gayrimenkul yazlıktır.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Tebernüş Kireçci’nin paylaşımına gelen yorumlar:

 

Altında 7.5 şiddetinde deprem! Son dakika altın fiyatları ne kadar oldu? 20 Ekim 2024 canlı altın fiyatları!

Murat Kurum’dan sosyal konut müjdesi: İhalelerini 2025 yılında yapacağız!

Kahramanmaraş bugün 4.4 büyüklüğünde sallandı! Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt'ten 6 büyüklüğünde yeni deprem uyarısı


Geri Dön