Genel

Yaşar Aşçıoğlu: Erdoğan Bayraktar Yapı Bakanı olsun!

İstanbul’un binalarının yüzde 90’dan fazlasının depremden çok ciddi etkilenecek türden yapılar olduğunu ifade edenAşçoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, bir dizi tavsiyede bulundu

İstanbul’un binalarının yüzde 90’dan fazlasının depremden çok ciddi etkilenecek türden yapılar olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Aşçoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, kentsel dönüşüm konusunda yapılanmadan siyasi yelpazeye kadar bir dizi tavsiyede bulundu.
Yapıların teknik ve konfor açısından İstanbul’u temsil etmeyen yapılar olduğunu vurgulayan Aşçıoğlu, 2010 kültür başkentinin bu yapıları hak etmediğini beyan etti. Türk insanı ve bürokratının büyük düşünen ve büyük çözümler üretmeyi bilen bir insan yapısı olduğunu ifade eden Aşçıoğlu, Mimarlar Odası’na da atıfta bulunarak Türkiye’nin mevcut yapı stokundan mutlu olduğunu zannetmediğini söyledi.

Yapı Bakanlığı kurulmalı
İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın mimar ve Başbakan Erdoğan’ın da eski başkanı olduğu İstanbul’u çok iyi tanımasını bir şans olarak değerlendiren Aşçıoğlu, “Bu şansı kullanmak gerek. Zaman kaybetmeden bir yapı bakanlığı kurulmalı ve bu konuların uzmanı olan TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar’ın kurulacak Yapı Bakanlığı’na getirilmesi, mimar olan Kadir Topbaş ile bu yapı bakanlığının birlikte çalışması İstanbul’a çok şey kazandırır. Kentte pilot bölgeler seçilerek dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Seçilecek bölgelerden Şişli ve Beyoğlu’na öncelik tanınması gerektiğini vurgulayan Aşçıoğlu, “Buralarda büyük paftalar halinde yıkımlar yapılmalı. Yerlerine şehrin çehresini değiştiren yeşil alanlı, otoparklı ve sosyal alanlı yerleşim birimler kurulmalı” dedi.
Bu ülkeyi yönetenlere olan güvenini bir kere daha dile getiren Aşçıoğlu, “Bürokrat ve siyasiler, siyasi kaygıdan yoksun, bir yönetim tarzı ile bu işi gerçekleştirebilirler. Bir ayağının cezaevinde, bir ayağının mezarlıkta olmadan bu işleri gerçekleştirebilmemiz mümkün değildir. Bu başarıya ulaşmak casearet ister. Bu cesareti Bayraktar ve Topbaş’ta görüyorum. Müteşebbisler olarak bizlerin de bu işi yapmaya hazır olduğumuzu söylemek isterim” diyerek sözlerini bitirdi.
Yaşar Aşçıoğlu’nun dönüşüm reçetesi:
1-Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’u iyi tanıması değerlendirilmeli.
2-Yapı Bakanlığı kurularak başına Erdoğan Bayraktar getirilmeli. Kadir Topbaş ile Yapı Bakanlığı koordinesinde işler yapılmalı.
3- Şişli ve Beyoğlu başta olmak üzere büyük paftalar halinde yakımlar yapılarak yerine modern birimler kurulmalı.