01 / 05 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu: Fulya'da payımız yüzde 45'i geçmez

Yaşar Aşçıoğlu: Fulya'da payımız yüzde 45'i geçmez

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu,Beşiktaş'ın Fulya Projesi'nde haksız rant sağlamakla suçlandı



Fulya'daki Aşçıoğlu Plaza'da basın toplantısı düzenleyen Yaşar Aşçıoğlu, haksızlığa uğradığını belirtirken, Siyah-Beyazlı kulübün bu iddialara cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

"Beşiktaş'ın bir gram hakkını yiyen Yaşar Aşçıoğlu, namerttir." diyen Yaşar Aşçıoğlu, "Ben bir delilik yaptım ve projeyi tamamladım. Bugün dahi arsa tam olarak bize teslim edilmiş değil. Ben olmasaydım, bu inşaat yapılamazdı. Hiçbir firma yapamazdı." şeklinde konuştu. Fulya Projesi'ne başladığı 2005'ten itibaren, haksız gelir elde ettiği yönünde spekülasyonlar yapıldığından şikayet eden Aşçıoğlu, projeye yönelik eleştirilerde bulunan başkan adayı Murat Aksu'nun, sevdiği bir arkadaşı olduğunu kaydetti. Aksu'nun, Fulya Projesi'nde büyük katkısı olduğunu vurgulayan Aşçıoğlu, şunları söyledi: "Ben çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Benim Beşiktaş'la yaptığım sözleşme burada. Üzerinde Yıldırım Demirören ve Murat Aksu'nun imzaları var."

Projeye, 'Süleyman Seba Tesisleri' adının verilmediği şeklindeki söylemlerin doğru olmadığını dile getiren Yaşar Aşçıoğlu, sadece bloklara farklı isimler konulduğunu, Beşiktaş Kulübü'nün gelip Süleyman Seba Tesisleri tabelasını asabileceğini kaydetti. Yaşar Aşçıoğlu, Fulya Projesi'nde paylarla ilgili beyanatlarda bulunurken, metrekare olarak farklı, değer hesabı olarak farklı sonuçların çıkacağına dikkat çekti. Beşiktaş Kulübü'nün farklı ortamlarda, yüzde 67'ye yüzde 33 veya yüzde 73'e yüzde 27 gibi oranlar açıkladığının hatırlatılması üzerine Aşçıoğlu, "Değer hesabı olarak bakarsak, yüzde 55 pay Beşiktaş'ın, yüzde 45 pay bizim diyebiliriz." diye konuştu. Aşçıoğlu, Fulya Projesi'nin yapıldığı araziye bitişik, Beşiktaş Belediyesi'ne ait arazinin alınması sebebiyle Beşiktaş Kulübü'ne ekstradan ödeme yaptığını yineledi. Anlaşma çerçevesinde proje içinde belediyeye kültür merkezi yaptıklarını, kulübe de 2 milyon dolar ödediklerini aktaran Yaşar Aşçıoğlu, Beşiktaş Kulübü'nün, kiralayamaması nedeniyle kendisine kiraladığı alanları, isteyene hemen aynı şartlarla devredebileceğine işaret etti.

En kıymetli yerler olan alışveriş alanı ve hastane bloğunu Beşiktaş metrekaresi 15 dolara kiralarken, kendisinin 17 dolara kiralayıp 3,5 yıl peşin ödediğine dikkati çeken Yaşar Aşçıoğlu, "Kulübün hakkının yendiği söyleniyor. Haklarımı devretmeye hazırım. Şu ana kadar da 12 milyon dolar peşin kira ödedik. Benim Beşiktaş'a jest yapmaktan öte yaptığım hiçbir şey yok." açıklamasını yaptı. Projede hedeflediği kazancın, beklentisinin altında kaldığının altını çizen Aşçıoğlu, şöyle devam etti: "Ben vicdani olarak Beşiktaş Kulübü'ne borçluyum. Bu proje benim prestijimi de artırdı. Ama Mecidiyeköy'deki likör fabrikasını, çok daha değerli bir yer olmasına rağmen, yüzde 50'ye 50 kat karşılığı olarak aldım."
Zaman/Temel Yirmişbeşoğlu
 


Geri Dön