28 / 04 / 2024

Yaşar Üniversitesi'nden Bornova'da 5 yıldızlı yurt!

Yaşar Üniversitesi'nden Bornova'da 5 yıldızlı yurt!

Eğitime 2002-2003 yılında başlayan Yaşar Üniversitesi, Bornova'da yaptırdığı 412 yatak kapasiteli yurdu törenle hizmete açtı. Üniversitenin Selçuk Yaşar Kampüsü'ne 300 metre mesafede bulunan yurt, 5 yıldız



Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar'ın da katıldığı törende yurdun yapımının bir yıl sürdüğünü dile getiren Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, "Yurtta öğrencilerin her türlü konforu düşünüldü. Yaşar Holdinge ait eski Botaş Fabrikası alanı üzerindeki arsaya kurulan yurt, 3 bin 381 metrekare alan üzerinde 8 katlı 2 bloktan oluşuyor. 9 bin 509 metrekare kapalı alana sahip yurtta 201 oda bulunuyor. En son teknolojik olanaklara sahip yurdumuzun yüzde 10'luk bölümü burslu öğrencilere ayrıldı. Başarı sıralamasına göre bu öğrencilerimize çeşitli oranlarda indirim uygulanacak" diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise iddiaları büyük olan bir eğitim kurumu olduklarım vurgulayarak, "Bugüne kadar her şeyimiz vardı, bir tek yurt istiyorduk. Sonunda 5 yıldızlı bir yurda kavuştuk. Yurdun yapımım çok hızlı bir şekilde ama kaliteden taviz vermeden tamamladık, Yurtlar akademik hayatın uzamışıdırlar. Bu nedenle her türlü konforu düşündük. Yurtta merkezi ısıtma-soğutma, yemekhane, kafe, market, kablosuz internet, fitness salonu, etüt odaları, çamaşırhane, bankamatik, otopark, güvenlik, revir, televizyon ve oyun salonları, koşu bantları gibi olanaklar sunduk. Ayrıca her odada duş, tuvalet, çalışma masası, mini buzdolabı, ayakkabılık, telefon var" dedi.

Bedensel engellilerin ulaşımına yönelik her türlü mimari çözümün sağlandığını vurgulayan Barkan, "Öğrencilerin kalacağı odalar yatakhane şeklinde değil yaşam alanı olarak planladı. Bu özelliği ile Sabancı Üniversitesi Öğrenci Yurdu'nun ardından ikinci kez böyle bir ortam sağlanmış oluyor. Yurdumuz üniversite kampusumuza 300 metre, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne 500 metre, Şifa Hastanesi'ne 300 metre, Forum Bornova ve İKEA'ya, buradaki sinema ve sosyal tesislere 500 metre, ilçe merkezine 2 kilometre mesafede" şeklinde konuştu.
Dünya
 


Geri Dön