Kent Haberleri

Yaşlı ve engelli aylıklarında Temmuz müjdesi! Yaşlı ve engelli aylığı ne zaman hesaplara yatacak? 

Asgari ücrete ara zammı ile engelli ve yaşlı maaşlarına uygulanacak zam da sık sık gündem oluyor. Peki yaşlı ve engelli aylığı ne zaman hesaplara yatacak? Hangi maaş kaç lira olacak? Milyonlarca emeklinin maaşları ve ikramiyeleri, bayram öncesinde yatırılmaya başlandı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yaşlı ve engelli aylıklarının ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. Milyonlarca emeklinin maaşları ve ikramiyeleri, bayram öncesinde yatırılmaya başlandı. Şu an için ülkede asgari ücret zammı geniş yer tutuyor. 

Asgari ücrete ara zammı ile engelli ve yaşlı maaşlarına uygulanacak zam da sık sık gündem oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından ödeme tarihlerini peş peşe açıklamıştı. 

Yaşlı ve engelli aylıklarında Temmuz müjdesi! Yaşlı ve engelli aylığı ne zaman hesaplara yatacak? 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 'Yaşlı ve engelli maaşı bayramdan önce yatacak mı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırıyor. Hak sahipleri maaşlarını alacakları tarihleri merak ediyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeler vatandaşın doğum yılının son rakamına göre tek tek gerçekleştiriliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na yapılan başvuruların sonucunda, hak sahibi olmaya hak kazananlar, maaşlarını banka hesaplarından alabiliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayı engelli ve engelli yakını ile yaşlı aylığı ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihi Kabine toplantısından sonra açıkladı. 

Yaşlı ve engelli aylıklarında Temmuz müjdesi! Yaşlı ve engelli aylığı ne zaman hesaplara yatacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında ülkeye on yıllarca hizmet etmiş emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerine dikkat çekerek, "Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylığı ödemesini erkene alıyor ve kardeşlerimizi sevindiriyoruz" diye konuştu. 

Engelli ve yaşlı aylığı ödemeleri, doğum yılının son rakamı dikkate alınarak yapılıyor. Buna göre, son rakamı 0 ve 5 olanlar 5'inde, 1 ve 6 olanlar 6'sında, 2 ve 7 olanlar 7'sinde, 3 ve 8 olanlar 8'inde ve 4 ve 9 olanlar 9'unda maaşlarını alabiliyor. 

TEMMUZ ZAMMIYLA ENGELLİ AYLIĞI KAÇ TL OLACAK? 

Bu ay belli olacak asgari ücretle birlikte engelli aylığında da artış yaşanacak. 

Yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için asgari ücrete yüzde 30 zam uygulanırsa; engelli aylığı 2 bin 72 TL'ye, yüzde 40 zam gelirse 2 bin 231 TL'ye, yüzde 50 zam gelirse 2 bin 391 TL'ye çıkacak.

Yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için asgari ücrete yüzde 30 zam yapılırsa; engelli aylığı 3 bin 109 TL'ye, yüzde 40 zam gelirse 3 bin 348 TL'ye, yüzde 50 zam gelirse 3 bin 588 TL'ye ulaşacak.

Bayramda otobüsler bedava mı 2023? Kurban Bayramı'nda metro, metrobüs ve marmaray ulaşımı ücretsiz mi?

Asgari ücret 6 ayda dolar bazında yüzde 20,9 değer kaybetti! Asgari ücret kaç 11 bin 825 TL mi olacak?

Aile Bakanlığı'ndan resmen Haziran 2023 müjdesi geldi! Tek bir kerelik 7 bin 500 TL yardım verilecek! Mutlaka alın!