Kent Haberleri

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Şimdi göz atın!

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası alan binlerce vatandaş maaşların kaç lira olduğunu ve zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Benzin, motorin ve LPG litre fiyatları kaç TL oldu? Yeni indirim geldiNisan ayı itibarıyla en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 liraya, emekli bayram ikramiyelerinin de 1

Son günlerde sosyal destek ödemeleri ile ilgili gelişmeler merakla araştırılıyor. Nisan ayı itibarıyla en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 liraya, emekli bayram ikramiyelerinin de 1.100 lriadan 2 bin liraya yükseltildi. 

Tüm bu gelişmeler sonrasında yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım aylığı gibi sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlar, maaşlara zam yapılıp yapılmadığını sık sık araştırmaya başladı. 

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Şimdi göz atın!

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ve istenen şartları taşıyan vatandaşlara birçok farklı kalemde sosyal destek ödemesi gerçekleştiriliyor. 

2023 yılına girilmesi ile birlikte, yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım  yardımına da memur maaş zam oranı kapsamında zam uygulanmıştı. 

Sosyal yardım ödemelerinin 2023 yılı zamlı tutarları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yılbaşında açıklanmıştı. 

Ancak, en düşük emekli maaşı ile bayram ikramiyelerine gelen zammın ardından 'Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına zam yapılacak mı?' sorusunun yanıtı merak konusu oldu.

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Şimdi göz atın!

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı ile ilgili henüz yeni bir gelişme yaşanmadı. Bu ödemelere zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. 

Ancak, geçen yıl olduğu gibi, Temmuz'da memur maaşlarına ve asgari ücrete zam yapılmasından sonra, sosyal destek tutarlarının da artması öngörülüyor. 

YAŞLILIK AYLIĞI, ENGELLİ MAAŞI, EVDE BAKIM YARDIMI NE KADAR OLDU? KİME KAÇ LİRA DESTEK VERİLİYOR? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 yılı zamlı sosyal destek tutarlarını peş peşe açıklamıştı. İşte o rakamlar... 

Yaşlılık aylığı olarak bilinen 65 yaş aylığı, 2023 zammıyla 1.536 liradan 1.997 liraya çıkarıldı. 

Yüzde 40-69 arası engelli maaşı, 1.226 liradan 1.594 TL'ye yükselirken; yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı da 1.840 TL'den 2 bin 392 TL'ye yükseltildi. 

Evde bakım yardımı da 2023 yılının başında gelen zamla 3 bin 336 Türk Lirası'ndan 4 bin 336 Türk Lirası'na çıktı. 

Benzin, motorin ve LPG litre fiyatları kaç TL oldu? Yeni indirim geldi mi? BP, Total, Opet 30 Nisan 2023 fiyat listesi..

Gram altın 2 ay sonra işte bu kadar olacak! Duyan inanamadı! Altın yatırımcılarının hepsi hemen bu habere bakmalı!   

Tam 16 ekonomist yorumladı! İşte Nisan ayı enflasyonu