02 / 05 / 2024

Yassıada'ya düzenlenen gezi İTO'da kriz çıkardı!

Yassıada'ya düzenlenen gezi İTO'da kriz çıkardı!

İTO Meclis Başkanı çağlar'ın yönetimden habersiz Yassıada'ya düzenlediği gezi kriz çıkardı. çağlar ile İTO Başkanı Yalçıntaş arasındaki ipler tamamen koptu



İstanbul Ticaret Odası (İTO), ‘yönetim ' krizi ile karşı karşıya. İTO Meclis Başkanı İbrahim çağlar ile İTO yönetimi arasında ‘yetki ' kavgası patlak verdi.

2009 yılında yapılan seçimlerde İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile koltuk mücadelesine giren ancak seçimi 23 oy farkla kaybettikten sonra Meclis Başkanı seçilen çağlar 'ın 70 meclis üyesi ile Yassıada 'yı ziyaret etmesi, uzun zamandır gerilen ipleri kopardı. Edinilen bilgilere göre, çağlar gezi öncesinde Başkanlık şžubesi Müdürü Cemil Hakan Kılıç 'a “Üyelerimize gezi ile ilgili duyuru geç ” talimatı verdi. Ancak Kılıç, mevzuat gereği önce yönetim kurulundan bu konuda onay alınması gerektiğini belirtti. Talimatının yerine getirilmemesine sinirlenen çağlar, Kılıç 'ın meclis toplantılarında bulunmasına yasakladı.

şžımarıklık yapıyor

Konu İTO 'nun dün gerçekleştirilen Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 'nda da gündeme geldi. Burada meclis üyelerine seslenen çağlar, “Ben oda üyelerini ilgilendiren bir konuda Cemil Bey 'e talimat verdim. Ama o benim talimatlarıma uymadı. Meclis Başkanı 'nın talimatına uymayan müdür burada oturamaz ” dedi. çağlar, isim vermeden bazı yönetim kurulu üyelerinin de kendisine karşı hareket ettiğini savundu. çağlar 'ın sözleri üzerine kürsüye gelmek isteyen Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah çınar, İTO Başkanı tarafından engellenirken, çınar meclis toplantıyı terk etti. Radikal 'e konuşan Abdullah çınar, çağlar 'ın yetkisini hareketler yaptığını öne sürerek, “Biz ilk günden beri meclis başkanımızla uyum içinde çalışmaya uğraşıyoruz, yönetim kurulunun onayı olmadan hareket edilemez ” dedi. Bu arada Yalçıntaş twitterdan İstanbul Ticaret Üniversitesi için Beyoğlu Sütlüce 'de 38.000 m2 'lik bir bina alınacağını açıkladı.

Gündemimizde Yassıada yok

İbrahim çağlar, düzenlediği gezide “Yassıada 'ya 200 milyon dolarlık yatırım gerekli. İTO olarak proje üretmeye hazırız ” dedi. Geziye İTO yönetiminden kimse katılmadı. Bu durum “çağlar 2012 'deki seçimlere hazırlanıyor ” yorumlarına neden oldu. Murat Yalçıntaş, Radikal 'e yaptığı açıklamada “Bu konu İTO 'nun hiçbir yetkili kurulunda gündeme gelmedi ” dedi.
Radikal


Geri Dön