06 / 05 / 2024

Yassıören ve Kurtköy'e 2 yeni darülaceze inşa edilecek!

Yassıören ve Kurtköy'e 2 yeni darülaceze inşa edilecek!

Darülaceze Başkanlığı, 122 yıldır bünyesindeki gayrimenkul gelirleri ve yardımseverlerin bağışlarıyla ayakta durmaya devam ediyor. 



Kurulduğu günden bu yana 30 bini çocuk, 100 bin kimsesizi ağırlayan 550 kişi kapasiteli yardım kurum, İstanbul’un hızla artan nüfusu karşısında yetersiz kalmaya başlayınca, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Arnavutköy ilçesine bağlı Yassıören ile Kurtköy’de iki yeni merkezin açılmasına karar verildi. 

 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Yassıören’de 150, Kurtköy’de ise 500 bin metrekarelik alanda inşa edilmesi planlanan iki yeni darülaceze’den ilkinin projesi için son aşamaya gelinmiş durumda.

 

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci 70 milyon dolar maliyetle yapılması planlanan projeya dair açıklamalarda bulundu. Cebeci şunları açıkladı; “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra en geç Mart ayında projenin temelini atmayı planlıyoruz. Kurum olarak başlangıçta 20 milyon liralık bütçe sunacağız. Kalan maliyetin vatandaşlarımızın yardımlarıyla tamamlanacağına inanıyoruz. 1500 kişiyi ağırlayacağımız Darüacaze Sosyal Hizmet Şehri’nde zengin misafirlerimiz için de 300 kişilik bir bakım merkezini hayata geçirmeyi, bu sayede Darülaceze’ye daha çok gelir sağlamayı planlıyoruz. Kurum için 1+1 veya 2+1 konut projelerimiz olacak. Çalışanlarımız bu sayede Yassıören’den şehir merkezine gidip, gelmek zorunda olmayacak.”

 

Cebeci, Kurtköy’de yapımı planlanan projenin ise Yassıören’deki projenin ardından hayata geçebileceğini söyledi. Kurtköy’deki projenin 500 dönümlük bir araziyi kapsadığını ve arazi üzerinde bazı problemler olduğunu kaydeden Cebeci, “Arazinin sahibi bir kooperatif gözükse de tapu sorunu ve hazine ile yürüyen bir dava var. Kurtköy’deki yerleşke de tarihi Darülaceze binasının benzeri olur ve Yassıören’deki tüm imkanları hayat bulur” dedi. 
 


Geri Dön