30 / 04 / 2024

Yat limanında ilk adres Mavişehir!

Yat limanında ilk adres Mavişehir!

DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Karşıyaka'da yer sorunu nedeniyle tartışma konusu olan yat limanı için yeni adresin Mavişehir olduğunu açıkladı. Öztürk, "İnciraltı'ndaki SİT sorunu kısa süre içerisinde çözülerek yer belirlenecek" dedi.




Deniz Ticaret Odası  İzmir  Şubesi Ocak ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Geza Dologh, Şube Başkanı Yusuf Öztürk ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. 


Alsancak Limanı kapanmayacak

Başkan Yusuf Öztürk, deniz ticaretiyle ilgili radikal değişiklikler söz konusu olduğunu belirterek, "Bölgeye yapılması planlanan projeleri Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan'a, İzmir ziyaretinde anlattık. Yat limanlarının Mavişehir, İnciraltı ve Bayraklı'da yapılması düşünülüyordu. Kamuoyunda Karşıyaka ve İnciraltı'na yapılması gereken marinaların İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmadığı ifade edildi. Ancak sorun yerle alakalıydı. Marina, Karşıyaka Nikah Salonu'na yakındı. Mevcut trafiğe olumsuz etkisi nedeniyle, Mavişehir olarak yeni bir öneride bulunuldu. Bu öneri Bakan Elvan'nın İzmir'e gelmesiyle çözüme kavuştu. İnciraltı'nda ise SİT ile ilgili problem var. Bu sorunun çözümü için çalışılıyor" diye konuştu.

Başkan Öztürk İzmir Alsancak Limanı hakkında da açıklamada bulundu. Öztürk, "İzmir limanı konusunda nokta konuldu. Kapatılması söz konusu olmadığı gibi yeni yatırımlarla büyüyeceği netleşti" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön