29 / 04 / 2024

Yataş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile daha da büyüyecek!

Yataş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile daha da büyüyecek!

Yataş İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Serdar Kitapçı, Yataş'ın son bir yıldaki büyümesinin yüzde 60'ını Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gerçekleştirdiğini açıkladı



Diyarbakır, Batman ve Mardin'in Kızıltepe ilçelerinde 3 yeni mağaza açılışı gerçekleştiren Yataş'ın 36 yıllık serüveninin sadece yatak olarak algılandığını ifade eden Kitapçı, "Biz bununla kalmamaya karar verdik. 'Home' konsepti ile mobilya, ev tekstili, yatak ihtiyaçlarını mağazalarımızdan tüketiciye sunuyoruz" dedi.

Yeni konsept ile Türkiye'nin her noktasına ulaşacaklarının altını çizen Kitapçı, "Son 1 yıldaki büyümemizin yüzde 60'ını Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde gerçekleştirdik. 1994 yılından beri Güneydoğu Anadolu ana bayimiz olan Buğdaycılar Tekstil ile bölgede sağlam adımlarla ilerliyoruz. Son 6 ayda Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde 68 bin 500 metrekare alandan oluşan 70 mağazamızın açılışını gerçekleştirdik. Hiç olmadığımız il ve ilçelere yöneldik" ifadesini kullandı.

Mobilyada yola Enza ile devam edecek

Mobilyada 'Enza' markası ile yola devam edeceklerini, yatak sektöründe teknolojik yatırım yaptıklarını söyleyen Kitapçı, "Kişiye özel yatak üreten teknolojiyi Türkiye'ye getirdik. Ürün gamımıza yeni ürünler katmaya başladık. Yönümüzü Ortadoğu'ya çevirdik. Irak'ta 7, İran'da ise 10 mağazaya ulaşacağız" diye konuştu.

Yataş Bölge Ana Bayi Buğdaycılar Tekstil Şirketi sahibi Hakan Buğdaya, "Bölgedeki bayiliklerimizde yaklaşık bin 500 kişi çalışıyor. Bölgede çok iyi bir çıkış yakaladık" dedi. Diyarbakır'da bin 100 metrekare alanda hizmet verecek olan Grand Yataş Home'un sahibi Nemci Hamamcı ise "Yeni bir mağaza olmamıza rağmen faaliyete 7 kişilik istihdam ile başladık" diye konuştu.

Mahir Solmaz / DÜNYA


Geri Dön