05 / 05 / 2024

Yatırım Leasing,cirosunu yüzde 25 artıracak!

Yatırım Leasing,cirosunu yüzde 25 artıracak!

İnşaat, tekstil, metal ana sanayi, tıbbi cihaz, matbaa ambalaj sektörlerinde yatırım mallarının finansmanını sağlayan Yatırım Leasing, finansal kiralama işlemlerinin yurtiçinde yaygınlaştırılması için müşterilerine danışmanlık hizmeti de veriyor.



İnşaat, tekstil, metal ana sanayi, tıbbi cihaz, matbaa ambalaj sektörleri başta olmak üzere farklı sektörlerde, yatırım mallarının finansmanını sağlayan Yatırım Leasing, finansal kiralama işlemlerinin yurtiçinde yaygınlaştırılması için müşterilerine danışmanlık hizmeti de veriyor. 


Tüm müşteri grubuna hizmet vermekle birlikte, mikro finans ve KOBİ segmentli müşterilerin ana hedef gruplarını oluşturduğunu ifade eden Yatırım Finansal Kiralama Genel Müdürü Gülay Güner, bu yıl cirolarım yüzde 25 artırmayı hedeflediklerini belirtti. Geçen yıl, 2014'e göre sözleşme adetinde yüzde 20, işlem bazında ise yüzde 33'lük artış sağladıkları bilgisini veren Güner, ortalama işlem büyüklüklerinin yaklaşık 80 bin dolar olduğunu kaydetti. Güner, bu tutarın finansal kiralama sektörü içinde en düşük ortalama işlem tutarı olduğuna dikkat çekti. Bu çerçevede mikro finans ve KOBİ segmenti müşterileri ile bu yıl daha aktif bir çalışma içinde olmak için çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi. Güner, çalışılan sektörler açısından değerlendirildiğinde ise geçen yıl dengeli bir portföy sağlamaya çalıştıklarını söyledi. 


"Operasyonel kiralamada yeni katılımcıların girmesini bekliyoruz"

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nun sektöre genel olarak olumlu yansıdığını söyleyen Gülay Güner, özellikle operatif olarak daha hızlı yapılması ve maliyetlerdeki düşüşün, müşteri portföyleri için önem taşıdığına değindi. Güner, şöyle devam etti: "Bu açılardan bize doğrudan faydası oldu. Yeni kanunu sektör açısından değerlendirecek olursak da önümüzdeki dönemde operasyonel kiralama konusunda leasing sektörüne yeni katılımcılar girmesini bekliyoruz ve bu katılımcıların girmesini sağlayan en önemli unsurlardan bir tanesinin de 6361 sayılı kanun olduğu kanaatindeyiz." Türkiye'nin her zaman büyüme potansiyeli içinde olmasından kaynaklı, uzun vadede sektörün önünün açık olacağı yorumunu yapan Gülay Güner, yatırım ortamına uyum sağlayacak büyük ataklar yapılabileceğini söyledi. Güner, 2016'nın ise temkinli ve dikkatlj yol alınması gereken ancak yine de büyümenin yaşanacağı bir yıl olacağmı öngördü. Diğer yandan, sektörün başlıca eksikliğinin üstlenilen finansman maliyetleri konusunda yaşandığını işaret eden Güner, bankacılık sektörünün, finansman temininde faydalandığı KKDF gibi olanaklardan yararlanılabilmesinin faydalı olabileceğini öne sürdü. 

Şirketlerinin kuruluşu hakkında da bilgi veren Gülay Güner, Yatırım Leasing'in 1993 yılından bugüne faaliyetlerini sürdürdüğünü, 27 Ocak2004 tarihine ise TE TAŞ Şirketler Grubu'na katıldığını kaydetti. Güner, şirketlerinin, müşterilerinin farklı vade ve büyüklükteki yatırım ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet verdiğini söyledi.


Dünya Sektörel Ek




Geri Dön