29 / 04 / 2024

Alacakaya Mermer, yeni yatırımla üretim kapasitesini yüzde 20 artırdı!

Alacakaya Mermer, yeni yatırımla üretim kapasitesini yüzde 20 artırdı!

Alacakaya Mermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Arslan, bu yıl ocak ve tesislerine yönelik yaptıkları 3.5 milyon euro'luk makine yatırımıyla kapasitelerini yüzde 20 artırdıklarını söyledi.




Toplam 10 ocakta 15 çeşit ürün imalatı gerçekleştirdiklerini belirten Alacakaya Mermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Arslan, bu yıl ocak ve tesislerine yönelik yaptıkları 3.5 milyon euro'luk makine yatırımıyla kapasitelerini yüzde 20 artırdıklarını söyledi. Arslan, buna paralel olarak yılı yüzde 20 büyümeyle kapatmayı hedeflediklerini kaydetti. Türkiye mermercilik sektörünün önde gelen firmalarından olan Alacakaya Mermer, yaptığı ocak ve tesislerine yönelik 3.5 milyon euro'luk makine yatırımıyla kapasitesini yüzde 20 artırdı. Firma, buna paralel olarak 2013 yılım ihracatta ve iç piyasada yakaladığı yüzde 20'lik büyüme üe kapatmayı hedefliyor. 


Toplam 10 ocakta 15 çeşit ürün imalatı gerçekleştirdiklerini belirten Alacakaya Mermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Arslan, Elazığ'da 'Elazığ Vişne' (Rosso Lavanto) ve petrol yeşili, Diyarbakır Çüngüş'te siyah inci ve Hazarbej, Malatya Akçadağ'da Bestkrem, Malatya Darende'de Goldenbej, Ağn Diyadin'de onyx, Adıyaman'da Kristal Emperador,  Adana  Karahisarlı'da Konglemera, Karaman'da ise Cream Karaman üretimleri olduğunu söyledi. Bu yıl içinde ocak ve tesislerine yönelik 3.5 milyon euro'luk makine yatırımı gerçekleştirdikleri bilgisini veren Arslan, bu yatırımla kapasitelerinde yüzde 20'lik araş sağladıklarım kaydetti. Kapasite artışlarının ihracat ve iç pazar satışlarına olumlu yansıdığım büdiren Arslan, 2013 yılını yurt içi ve dışı pazarlarda yakalayacakları yüzde 20'lik büyümeyle kapatmayı beklediklerini dile getirdi. 


2014 yılında ise makine ve teçhizat yatırımlarını sürdüreceklerini ifade eden Arslan, "Proje bazlı çalışmalarımıza gelecek yıl da devam edeceğiz. Yapacağımız teknolojiye yönelik yatırımlar üe sektörün vazgeçilmezleri arasında ve dünya markası olmaya devam edeceğiz" yorumunu yaptı. Arslan, ocak ve fabrikalarında toplam 250 kişi istihdam ettiklerini de kaydetti. 


40 ülkeye ihracat yapıyor Firmalarının temellerinin Mehmet Arslan tarafından 1969 yılında atıldığını hatırlatan Oğuzhan Arslan, kurulumunun da 1984 yılında Kemal Arslan ve Cemil Yaşlı ortaklığı üe gerçekleştiğinin altını çizdi. Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ilk fabrikalarının ise 1988 yılında üretime başladığını anımsatan Arslan, "Makine ve teknoloji yatırımlarımız bugün olduğu gibi o dönemde de hiç durmadı. Beyaz Saray'a İtalya üzerinden gönderdiğimiz taşlar, hem taşımızın hem de firmamızın prestijini yükseltti. Çin, Hindistan pazarına direkt olarak satış yapmamız ise ocak sayımızı ve ihracatımızı ciddi oranda artırdı. Bugün, dünyanın 40 ülkesine ihracat yapan ve dünyada ki saydı projelere imza atan firmamız, konsept mağaza zinciri bulunan dünyaca ünlü Victoria's Secret'ın mağazalarının tümüne yer döşemelerinde Elazığ Vişnesi veriyor" diye konuştu. 


Proje bazlı üretimde başarılarının arttığım da vurgulayan Oğuzhan Arslan 'Yurt içi ve dışında yapmış olduğumuz otel, lüks konut, rezidans ve iş mer2014te ve teçhizat 2014 yılında makine ve teçhizat yatırımlarını sürdüreceklerini ifade eden Oğuzhan Arslan, "Yapacağımız teknolojiye yönelik yatırımlar ile sektörün vazgeçilmezleri arasında ve dünya markası olmaya devam edeceğiz" dedi. 


kezi projeleri üe aranılan marka olduk. Bu projelerden en ügi çekeni, Kabe'deki Safa üe Merve arasında bulunan sütun kaplamalarında ve yerdeki bordürlerde kullanılan Rosso Lavanto oldu. Bu projeyle Rosso Lavanto, Kabe'de kullanılan ilk T ürk taşı olma ayrıcalığını aldı. Şu anda yapımı Dubai de devam eden VVorld Of Astoria otelinde yeni ürünümüz olan Cream Karaman taşı kullanıldı" dedi. Arslan, büyük beğeni toplayan bu taşm Ortadoğu'da kendine pazar bulacağına inandıklarını söyledi. 


Dünya Bölge


Geri Dön