28 / 04 / 2024

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Pandemi ile birlikte sermaye piyasalarına artan yatırımcı ilgisi devam ediyor. Borsa İstanbul’a gelen yeni yatırımcıların yüzde 30’u ise gençlerden oluşuyor. Gençlerin yanı sıra kadınların da borsa yatırımlarındaki ağırlığı giderek artıyor.



Pandemi dönemiyle birlikte dünya genelinde sermaye piyasalarına olan yatırımcı ilgisi artarken, Borsa İstanbul’a olan yerli yatırımcı ilgisinin de giderek arttığı gözleniyor. 2022 yılı verilerine göre borsaya kayıtlı 3 milyon 757 bin 325 yatırımcı arasında gençlerin ağırlığının giderek arttığı gözlenirken, kadınların da yatırımcı kitlesi arasında önemli oranda ağırlığının olduğu dikkati çekiyor.

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Borsa İstanbul’a kayıtlı 3 milyon 757 bin 325 yatırımcının yüzde 49,40’ı, 20-29 yaş arası gençlerden oluşuyor. Toplam yatırımcı sayısı içerisinde ise kadınların yüzde 35 ağırlığa sahip oldu gözleniyor.

A1 Capital Genel Müdürü Mehmet Serkan Esenpak, Borsa İstanbul’un bu yıl yeni yatırımcıların ilgi odağında olduğunu ve yeni yatırımcılardan büyük talep aldığını belirterek geçen yıl Borsa İstanbul’a gelen 1 milyon 426 bin 133 yatırımcının yüzde 30,4’ünün 20 yaş ile 29 yaş aralığında oldukça genç bir kesimden oluştuğunu ifade etti.

A1 Capital olarak yeni yatırımcılara en kolay ve anlaşılır hizmetleri sunmak için çalıştıklarını anlatan Esenpak, 2023 yılında daha çok kadın ve genç yatırımcıların ilgisini çekmeyi beklediklerini aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön