13 / 05 / 2024

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Pandemi ile birlikte sermaye piyasalarına artan yatırımcı ilgisi devam ediyor. Borsa İstanbul’a gelen yeni yatırımcıların yüzde 30’u ise gençlerden oluşuyor. Gençlerin yanı sıra kadınların da borsa yatırımlarındaki ağırlığı giderek artıyor.



DİJİTALLEŞMENİN ETKİSİSİ BÜYÜK

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Mehmet Serkan Esenpak, dijitalleşme trendinin tasarruf ve yatırım alışkanlıklarını da etkilediğini ve hızla değiştirdiğini vurgulayarak dijitalleşmenin de finansal ekosistemini baştan tasarlandığı bir dönemi beraberinde getirdiğini söyledi. Esenpak, A1 Capital olarak bu süreçte dijitalleşme çalışmaları kapsamında müşterilerine ayrıcalıklı hizmetler sunan Hisse Koçu uygulamaları ile fark yarattıklarının altının çizdi.

HİSSE KOÇU İLE ANLIK BİLDİRİM

Yeni uygulamada anlık öneri ve sinyaller bildirim olarak geliyor. Günlük ve haftalık önerilerin yanı sıra video analizler, haberler, stratejiler gibi içeriklerin de yer aldığı uygulama, piyasa şartlarına anlık olarak reaksiyon verme fırsatı da sunuyor. Hisse Koçu, aynı zamanda kullanıcılarına A1 Capital hesabı üzerinden işlem yapma imkanı da sunuyor.

Esenpak, A1 Capital’in önümüzdeki yıl da büyümeye devam edeceğini de işaret ederek şirket olarak  toplam 15 ilde 21 irtibat büroları ile yatırımcılara ulaştıklarını, 2023 yılında da yeni şubeleriyle büyümeye devam ederek sektörün en çok istihdam artışı sağlayan aracı kurumu olmayı hedeflediklerini paylaştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön