02 / 05 / 2024

Yatırımın gözdesi yine gayrimenkul

Yatırımın gözdesi yine gayrimenkul

Başkent'te yapılan "Ankaralı gayrimenkule nasıl bakıyor?" araştırması, vatandaşların yüzde 37,6'sının imkan ve şartlarının uygun olması halinde gayrimenkule yatırım yapacağı gerçeğini ortaya koydu.



 Çankaya, Yenimahalle, Altındağ, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde gerçekleşirilen alan çalışması için uzmanlar 18-60 yaş arası bin 431 kişiyle görüştü. Katılımcıların yüzde 55,9'u krizin gayrimenkul fiyatlarını aşağı çektiği düşüncesinde birleşti. Yatırım yapmanın çok cazip hale geldiğini belirten katılımcılar; "imkanınız olsa Ankara'da hangi bölgede gayrimenkul almayı düşünürdünüz?" sorusuna yüzde 30,5 Çankaya, yüzde 6,1 oranında Altındağ yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 55,3'ü gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri takip etmezken, yüzde 24,9'u ise gelişmeleri medyadan takip ettiğini belirtti.

Gelecek garantisi
"Gayrimenkul sözcüğü sizin için ne ifade ediyor?" sorusuna katılımcıların yüzde 31,9'u "yatırım aracı", yüzde 20,8'i "hayatta en önemli şey gayrimenkul" yanıtını verirken yüzde 29,6'sı gayrimenkul alımını geleceğin garantisi olarak gördüğünü belirtti. gayrimenkul alım ve satımında uzman bir kuruluşun gerekli olmadığını düşünen katılımcıların yüzde 45,8'i "gayrimenkul alırken kendim araştırma yapıyorum" diyor.

Katılımcıların yüzde 31,8'i en büyük dertlerinin geçim derdi olduğunu belirtirken kendi evlerine sahip olmayı herşeyden önemli görüyorlar. "gayrimenkulünüzün en önemli özelliği ne olmalı sorusuna?" katılımcıların yüzde 25,8'i "iyi kar getirmeli", yüzde 11,9'u "ihtiyacımı karşılamalı" derken yüzde 24,7'si ise "fiyatı uygun olmalı" yanıtını verdi.

Krizin en çok vurduğu sektör
Araştırmayı yaptıran Barışkent Gayrimenkul Genel Müdürü Barış Aydın kamuoyunun alışık olmadığı takım çalışmaları ile sık sık gündeme gelmeyi amaçladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Gayrimenkul sektörünün artık kabuk değiştirdiğini, yeni nesil anlayışların sektörde kendisini göstereceğini ispat etmek için Barışkent olanca gücü ile çalışacaktır. Yaptığımız bu alan araştırması, gösterdiğimiz gayretlerin bir sonucudur. Gayrimenkul sektörü yaşadığımız krizden belkide en çok etkilenen alan olmuştur. Vatandaşın yani sektörün belirleyicisi insanımızın bu değişime nasıl baktığını ölçme adına önemli bir çalışma gerçekleştirdik. Alanaında ilk kez yapılan bir araştırma oması sebebiyle önemli veriler içerdiğine inandığımız çalışmamaızın ilgili kesimler tarafından dikkatle incelenmesini arzu etmekteyiz"

Hürriyet


Geri Dön