27 / 04 / 2024

Yatırımın rengi değişti! Selçuk Geçer ev ve araba almak isteyenleri uyardı: Çok dikkatli olun!

Yatırımın rengi değişti! Selçuk Geçer ev ve araba almak isteyenleri uyardı: Çok dikkatli olun!

Ekonomist Selçuk Geçer, ev ve araba almak isteyenlere seslenerek ''Yatırımın rengi değişti çok dikkatli olun'' uyarısında bulundu. 



Ekonomist Selçuk Geçer, konut ve araba sektöründe ortalığın karıştığını belirterek, ev ve araba almak isteyenlere ''çok dikkatli olun'' uyarısında bulundu.

Ekonomist Selçuk Geçer Youtube hesabından yaptığı açıklamada ev ve araba almak isteyenler için fiyatların nasıl olacağına dair kritik değerlendirmeler yaptı. Selçuk Geçer Kahramanmaraş Merkezli depremin ardından konut piyasalarında büyük bir değişiklik yaşandığına değinerek,  bu sürecin yerli ve yabancı yatırımcılara olabilecek etkisinden bahsetti.

EV ALMAK İSTEYENLER DİKKAT: BU SÜREÇ ÖNEMLİ!

Selçuk Geçer  TOKİ  projesi gibi hükümetin konut sektörüne yönelik attığı adımlardan kaynaklı olarak fiyatlar aşağı çekilebileceğini ancak konut talebindeki azalma nedeniyle fiyat düşüşlerinin yaşanabileceğini ve ev almayı düşünenler için ''bu süreç önemli” diyerek uyardı. Geçer, Diğer tahmini ise otomobil sektörüne yönelikti. “Belirli araç türlerinde fiyatlar önemli oranda artacak” diyen Geçer otomobil piyasalarında yaşanacak hareketliliğe dikkat çekti.

Yatırımın rengi değişti! Selçuk Geçer ev ve araba almak isteyenleri uyardı: Çok dikkatli olun!

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

Dünya genelinde artan otomobil üretim maliyetleri doğrudan Türkiye'yi de etkilediğinden bahseden Selçuk Geçer, ''Bu durum fiyatlara fahiş rakamlarla yansıyor.'' dedi.

Selçuk Geçer hükümetin getirdiği 6+6 kuralının yanı sıra küresel piyasalarda yaşanan üretim sorunlarına ve fiyat artışlarına dikkat çekti. Ev ve araç alacaklara yeni bir dönemin başladığının altını çizen Selçuk Geçer piyasalardaki fahiş artış düzenine de değindi.

OTOMOBİL  SATIŞLARI NE DURUMDA?

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araba piyasası ile ilgili aldığı önlemlerin üzerinden bir ay geçti. Bu süre içerisinde ikinci el araba piyasası duraksama dönemine geçerken, satışlar yavaşladı ve yatırımcılar azaldı.

Yatırımın rengi değişti! Selçuk Geçer ev ve araba almak isteyenleri uyardı: Çok dikkatli olun!

KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ DEVAM EDİYOR

İstanbul'da konut satışlarında son aylarda düşüş olsa da fiyatlarda da artış sürüyor. İstanbul'da son bir yılda konut fiyatları yüzde 68 arttı.

Megakent'te konut satışları son dönemde düşse de fiyatlar artmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, son bir senede konut fiyatlarının yüzde 68 arttığını açıkladı. 

Konut fiyatları uçuşa geçti: Konut Fiyat Endeksi yüzde 94,7 arttı!

Ev almak isteyeler dikkat! Konut fiyatlarının düşeceği tarihi verdi: Yaşanacak hafif düşüş yeni alımlar için fırsat...

Araba alacaklar hemen bu fiyatlara göz atın: En ucuz sıfır otomobiller tek tek açıklandı! Opel, Fiat, Renault...

Geri Dön