28 / 04 / 2024

Ev almak isteyeler dikkat! Konut fiyatlarının düşeceği tarihi verdi: Yaşanacak hafif düşüş yeni alımlar için fırsat...

Ev almak isteyeler dikkat! Konut fiyatlarının düşeceği tarihi verdi: Yaşanacak hafif düşüş yeni alımlar için fırsat...

Son iki senedir yükselen konut fiyatlarında büyük bir düşüş belemediğini söyleyen Ekonomist Tuna Kaya konut fiyatlarında küçük düşüşü alım fırsatı oluşabileceğini belirtti. İşte Kaya'nın konut fiyatlarına ilişkin değerlendirmeleri...



Ev alma hayalı kuran milyonlarca kişi konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini merak ediyor. Konut sahipleri ve kiracılar arasında anlaşmazlıklar devam ederken kiracı ev alıp bu dertten kurtulmak istiyor. Son iki senedir artan ev fiyatları vatandaşların ev almasını zorlaştırırken 'Ev fiyatları düşecek mi, ne zaman düşecek?' sorularına yanıt arıyor.

Ünlü ekonomist Tuna Kaya ev fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu senenin başından bu yana sürekli olarak yükselişe geçen konut fiyatları vatandaşların gündeminden düşmek bilmiyor. 

Karar'da yer alan detaylara göre, yeni ev almak isteyen milyonlarca yurttaş ev fiyatlarının düşmesini dört gözle bekliyor.

EV ALMAK İSTEYENLER DİKKAT! ÜNLÜ EKONOMİST TARİH VERDİ

Yeni ev alma umuduyla konut fiyatlarını didik didik araştıran kişileri sevindiren haber geldi. Ünlü ekonomist Tuna Kaya ev almak isteyenleri sevindiren haberi duyurdu.

YouTube kanalından yeni bir video yayımlayan Kaya, konut fiyatlarının küçük oranda düşeceği tarihi açıkladı. Fiyatlarının yakın bir tarihte az da olsa düşeceğini kaydeden Kaya, "Bu, inşaat maliyetlerinde son bir buçuk yılın en güçlü artışıydı. İnşaat maliyet endeksi yüzde 15, 67 arttı Geçen aya göre yüzde yüzde 96,9 oranında konut fiyatları bir yıl öncesine göre arttı." bilgisini verdi.

İnşaat maliyeti de senelik yüzde 62,3. Her iki gösterge de TÜİK enflasyonunun üzerindedir diye aktaran Kaya, "TÜİK'in enflasyon oranı şu anda yüzde 50" dedi.

Bir de bakıldığında hem inşaat maliyet endeksi hem de konut fiyatlarının TÜİK'in üzerinde olduğunu söyleyerek, "Bu bakımdan ev fiyatlarının önemli ölçüde düşmesini beklemiyorum." dedi.

HAFİF DÜŞÜŞ FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Konut üretiminin hızla yükseldiğini ve bunun fiyatlara olumlu şekilde yansıyacağını anlatan Tuna Kaya, "Tabii ki bu konut finansmanında sıkıntı yaratacak ama enflasyonun artması ve inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle depremde kaybolan binalar ve son 3-4 yıldır arkadaşlar, yıllardır üretilen konutlar yetersizdi" diye değerlendirdi.

Türkiye'de ciddi bir konut sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Tuna, "Bu anlamda ciddi bir düşüş beklemiyorum konut fiyatlarında" diye belirtti.

Tuna alın fırsatı için ise; "Önümüzdeki aylarda yaşanacak hafif düşüş yeni alımlar için fırsat olarak değerlendirilebilir." değerlendirmesinde bulundu. 

Yüksek ev kirası çiftçi emeklisini vurdu! 7 bin TL maaş alıyorum, 10 bin TL kira istiyorlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’la ne görüştü? Bakan Kacır tüm detaylarıyla arka arkaya açıkladı!


Geri Dön