29 / 04 / 2024

Yüksek ev kirası çiftçi emeklisini vurdu! 7 bin TL maaş alıyorum, 10 bin TL kira istiyorlar!

Yüksek ev kirası çiftçi emeklisini vurdu! 7 bin TL maaş alıyorum, 10 bin TL kira istiyorlar!

Emekli maaşıyla geçinen Yılmaz ailesi, 2 bin TL'lik ev kirasını 8 bin TL'ye çıkmasını kabul edemeyince ev sahibi tebligat gönderdi. Tebligatın geldiği sürede evde olmayan kiracı itiraz sürecini kaçırdı ve evinden oldu. İşte detaylar...



Artan ev kirasını ödemekte zorluk çeken Yılmaz ile ailesi, evinden oldu. Ev kirasını ödeyemediği için evden çıkarılan ve 4 gün boyunca parkta yaşayan aile, komşuların yardımıyla memleketine dönebildi.

İzmir’in Buca ilçesinde ikamet eden 53 yaşındaki Nizamettin Yılmaz ve ailesi ev kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından çıkarıldı. 4 gün boyunca evlerinin karşısındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı’nda yaşamaya çalışan Yılmaz ailesi, fahiş kiralardan dolayı ev bulamadı ve memleketleri Muş’a döndü.

53 yaşındaki Nizamettin Yılmaz, eşi ve yaşları küçük olan üç çocuğuyla yaşıyor. Çiftçi sigortasından emekli olan Yılmaz, 7 bin Türk Lirası emekli maaşı aldığını belirtiyor.

‘EV KİRALARI MAŞIMDAN YÜKSEK’

Evrensel gazetesinden Eda Aktaş'ın haberine göre, Yılmaz, evden çıkarılma süreçlerini şu şekilde anlattı: “7 yıldır burada oturuyoruz. En son 2.000 TL kira ödüyorduk. Şimdi 8.000 TL istiyor. Yasal zammı uygulamasını istedik ama kabul etmedi."

Geçtiğimiz ay yeğeninin ölmesinden sonra, cenaze için bir süre evlerinde olmadıklarını ifade eden Yılmaz, "O süre içinde tebligat gönderilmiş ama haberimiz olmadı. İtiraz için verilen 15 günlük süre geçtiği için itiraz da edemedik. Evi boşaltıp bizi sokağa attı.”

4-5-6 yaşlarındaki 3 küçük çocuğunun bir tanıdıklarının evinde olduğunu anlatan Yılmaz, eşi ve kendisinin ise eşyalarını koyacakları bir yerleri bulunmadığından dört gün parkta yaşadıklarını anlattı.

Aldığı emekli maaşından daha fazla kira istendiği için geçinemediğine dikkat çeken Yılmaz, “Derdimizi anlatamadık. O yüzden mağdur olduk. 10.000 TL'den az ev kirası isteyen yer bulamadık. Benim maaşım belli, onu veremem” dedi. 

Memleketi Muş’a dönmek istediğini söyleyen Yılmaz, fakat nakliye parası için 15 bin lirayı ödeyemediğini belirtti.

ESNAF VE KOMŞULARININ DESTEĞİYLE MEMLEKETİNE DÖNDÜ

Yılmaz ailesine Buca Belediyesi zabıta ekipleri gelerek gerekli desteğin verileceğini kaydetti. Ancak Yılmaz, kaymakamlığa başvurduğunu ve bir hafta sonra yapılacak olan toplantının ardından dönüş yapılacağı bilgisi aldığını aktardı. Muhtarın, komşularının ve esnafın yardımıyla nakliye sorununun çözüldüğü bilgisini veren Yılmaz, Muş’a doğru yola çıktıklarını aktardı.

2024 bütçesinin aslan payı yazılım ve donanıma!

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!


Geri Dön