28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’la ne görüştü? Bakan Kacır tüm detaylarıyla arka arkaya açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’la ne görüştü? Bakan Kacır tüm detaylarıyla arka arkaya açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tesla ile SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın "Birçok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile iş birliği içerisinde olduğunu ve Türkiye'nin Tesla yatırımı için en önemli adaylar arasında olacağını söylediğini" açıkladı.



Kacır, sosyal medya platformu X’te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elon Musk ile görüşmesine yönelik paylaşımda bulundu.

Paylaşımında, Türkiye'nin teknoloji öncülerinin ilgi odağı olmayı sürdürdüğüne vurgu yapan Kacır, Türkevi'ndeki programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Musk'ı Türkiye'de yatırıma davet ettiğini ifade etti.

Kacır, Erdoğan'ın "Togg ile Türkiye'nin elektrikli araç üretimini başlattığını, Tesla'nın Avrupa'daki iki, dünyadaki yedinci fabrikasını Türkiye'de kurması için destek vermeye hazır olduğunu" belirttiğini kaydederek, "Elon Musk, mevcutta çok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile iş birliği içerisinde olduğunu, Türkiye'nin Tesla yatırımı için en önemli adaylar arasında olacağını belirtti” dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’la ne görüştü? Bakan Kacır tüm detaylarıyla arka arkaya açıkladı!

Musk'ın ayrıca, "Starlink uydu hizmetleri için Türkiye'nin yetkili kurumlarıyla çalışmayı ve Türkiye ile iş birliği yapmayı istediğini" ilettiğini paylaşan Kacır, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, insansız hava aracı (İHA) konusunda dünyanın en başarılı ülkesi, yüksek teknolojide en önemli üretici ülkelerden biri olduğumuzu söyledi. Geleceğin savaşlarının gelişmiş SİHA'lar arasında olacağına inandığını belirten Musk, Türk İHA'larına ilişkin dünyadaki ilginin farkında olduğunu onayladı."

Kacır, Türkiye'yi dünyanın teknoloji üslerinden biri yapmak için çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’la ne görüştü? Bakan Kacır tüm detaylarıyla arka arkaya açıkladı!

ERDOĞAN, MUSK'I TESLA'NIN 7'NCİ FABRİKASINI TÜRKİYE'DE KURMAYA ÇAĞIRDI

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elon Musk’ı kabulüne yönelik yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Musk'a, Türkiye'nin teknoloji sektöründeki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi'ni anlattı.

Togg'un Türkiye'de yollara çıkması ile beraber Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini anımsatan Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uzay programı çerçevesinde atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği olanaklarının doğabileceğini söyleyerek, Musk'ı İzmir'de gerçekleştirilecek TEKNOFEST'e davet etti.

Bunun yanı sıra, Erdoğan, Musk'a kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının İngilizce versiyonu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki reform talebinin gerekçelerinin aktarıldığı "BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım" kitabını ve Musk'ın çocuğuna ise futbol topu hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan peş peşe konut müjdesi! Toplam 650 bin konut inşa edilecek!

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

Yeni yılda asgari ücrete tamı tamına yüzde 65 zam! 5 formül peş peşe açıklandı! İşte o formüller...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön