27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesindeki KOBİ'lere yeni kredi paketi sunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesindeki KOBİ'lere yeni kredi paketi sunacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılan Kabine Toplantısı sona erdi. Beştepe'deki yapılan ve 2 saat 30 dakika süren toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısında görüşülen konular ve alınan bir takım kararlar hakkında açıklama yaptı. İşte haberin ayrıntıları...



Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında öncelikle; "Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü, manasına ve önemine yakışır olarak 85 milyon ile hep birlikte büyük bir gururla kutladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin kabul edeceği gerçek şöyledir ki, Türkiye Cumhuriyeti 100'üncü yaşını kutlarken, daha önce olmadığı kadar güçlü, güvende ve itibarlıdır. Tüm ülke, el ele, gönül gönüle vererek Türkiye Yüzyılını kucaklaşmanın, büyümenin, kalkınmanın ve barışın yüzyılı yapacağımıza yürekten inanıyorum. 85 milyonun tamamını Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmeye davet ediyorum."dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesindeki KOBİ lere yeni kredi paketi sunacağız

DEPREM BÖLGESİNDE KOBİLERE DESTEK PAKETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama doğrultusunda, deprem bölgesinde hayata geçirilecek bir kredi paketini de devreye alacaklarını kaydederek, işletmeler başına 200 - 750 bin Türk Lirası arasında faizsiz kredi desteği verileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam ett; "Deprem Bölgesindeki KOBİ’lerimize yönelik KOSGEB vasıtası ile yepyeni bir kredi paketini devreye alacağız. Bu kapsamda Dünya Bankası ile olan işbirliği halinde işletme başına, 200 bin Türk Lirası ila 750 bin Türk Lirası arasında faizsiz kredi desteği sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca, son aylarda başımızı en çok sıkan ve vatandaşlarımızı zor durumda bırakan hayat pahalılığı ve enflasyon meselesinde de gerekli tedbirleri almaktayız. Bu kapsamda hiçbir ekonomik temeli olmayan bahaneler ile milletin aşına ve ekmeğine kan doğrayan fırsatçı kesime asla kesinlikle göz açtırmayacağız." diye konuştu.

Erdoğan; "Farklı kampanyalar ile enflasyonla olan mücadelemize iş dünyamızı da dahil ediyoruz. Bunun en somut örneklerinden biri; başta gıda olmak üzere tedarik zincirinde yaşanan aksamalardan kaynaklı enflasyon oranını, asgari düzeye indirmek için yapmış olduğumuz birliktelik çağrısıdır." ifadelerini kullandı.

KOBİ NEDİR?

KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli Yönetmelik ile KOBİ tanımında kullanılan kriterler güncellendi. Buna göre; 250 kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 500 milyon lirayı aşmayan işletmeler KOBİ olarak tanımlanacak.

Deprem bölgesi için bu yıl yapılan harcama 762 milyar TL'ye ulaştı! Konut ve iş yerleri kısa sürede teslim edilecek!

Deprem bölgesi için şok karar! Yıkılamayan binaların davalarındaki süreçler hızlandırılacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön