28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Marmara'dan başlanarak riskli yerleşim yerleri depreme hazırlanacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Marmara'dan başlanarak riskli yerleşim yerleri depreme hazırlanacak!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm ve deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Bölgesi'ni işaret etti. İşte o açıklama...



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kocaeli Kongre Merkezi Miting Alanı'nda  gerçekleştirdiği mitingde vatandaşlara seslendi ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalabalığı en kalbi duygularıyla hürmet ve muhabbetle selamladığına dikkat çekti ve Kocaeli'nin sanayinin, üretimin, ticaretin şehri olduğunu dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Marmara dan başlanarak riskli yerleşim yerleri depreme hazırlanacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz 21 sene kentsel dönüşüm ve deprem bölgesi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, depremin üzerinden henüz 1 yıl geçmeden kentleri ayağa kaldıracak çalışmaları tamamlamaya başladıklarının altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdiye kadar 80 bine yakın konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim ettiklerine de dikkat çekti. 

Yıl sonuna kadar teslim edilen konut sayısının 200 bini bulacağını dile getiren Erdoğan, deprem bölgesinin yanı sıra Marmara'dan başlayarak, riskli yerleşim yerlerinin de depreme hazır hale getirileceğini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Marmara dan başlanarak riskli yerleşim yerleri depreme hazırlanacak!

"Bizim İstanbul ve Kocaeli'nin de içinde bulunduğu Marmara Bölgesi'ne karşılık öncelikli görevimiz" diye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  TOKİ  vasıtasıyla bugüne kadar atılan adımların hayat kurtardığını 6 Şubat depremlerinde de bir kez daha görüldüğüne dikkat çekti. Depremde yıkılan yapıların yüzde 90'dan fazlası 1999 öncesi inşa edilenler olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada şu gerçeği tüm samimiyetimle belirtmek isterim. Tarihin tekerrür etmesini istemiyorsak, hangi siyasi partiye gönül verirsek verelim, deprem meselesini beka sorunu şeklinde görmek zorundayız. Bunu yalnızca kendimiz için değil, gözümüzden sakındığımız evlatlarımız için, ülkemizi emanet edeceğimiz gelecek nesiller için uygulamalıyız" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim sürecinin neticelenmesiyle kentsel dönüşüm projelerine hız vereceğiz. Bilim insanlarının uyardığı deprem kapımızı aniden çalmadan mümkün olan en üst seviyede hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Siyasi parti gözetmeksizin milletimizin de bu mücadelemizde bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra milletvekilleri, parti yöneticileri ve belediye başkan adaylarıyla aile fotoğrafı çektirdi. Mitingde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Büyükakın ve Talus da açıklamalarda bulundu. 

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Konut kredisi hacmi 400 milyar TL'ye dayandı!

Akaryakıt fiyatları 3 haneli mi olacak? Benzin ve motorine büyük zam gelecek mi? DDM'den son dakika açıklaması!


Geri Dön