29 / 04 / 2024

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.



Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasında rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.Açıklanan bilgiye göre sosyal konutlarda oturan toplam 941 kiracı hakkında inceleme yapıldı. Kiracıların 482’sinin yurt dışında da mülkü olduğu belirlendi.

BURADAKİ KONUTLAR 500 EURO DAHA UCUZ!

Yeniça'da yer alan habere göre; Kiracıların, sosyal konutlara ayda ortalama 340 Euro ödediğini aktaran Bakan Diependaele, burada oturmanın özel sektördeki konutlardan 500 euro daha ucuza geldiğini belirtti.

Diependaele, haksız yere sosyal konutta oturduğu tespit edilen kişilere kesilen ceza miktarının toplam 2,7 milyon Euro olduğunu açıkladı.

Yakalanan bu kişilerin durumlarına ilişkin 180 dosyanın halen mahkeme sürecinde olduğunu belirten Bakan Diependael, sayının ilerleyen dönemde artmasının beklendiğini ifade etti.

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

SOSYAL KONUT KİRACILARINI İLGİLENDİREN HUSUSLAR

Belçika'da, savunmasız bireyler ve aileler sosyal konut talebinde bulunabiliyor.Bunun için 18 yaşından büyük olmak, yurt dışında ya da yurt içinde gayrimenkul sahibi olmamak, nüfus kütüğüne ya da yabancılar kütüğüne kayıtlı olmak koşullarının karşılanması gerekiyor.

Belirli bir zamanda bir ev, bina ya da arsa miras kalan veya kendisine hibe edilen kişiler ise bu durumu sosyal konut ofisine bildirmekle yükümlü.

Konut kredisi hacmi 400 milyar TL'ye dayandı!

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

Geri Dön