29 / 04 / 2024

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında yüzde 1,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.



Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), 2024 yılının şubat ayına ilişkin bekleyen konut satışları endeksini resmen açıkladı.

Ulusal Emlakçılar Birliği tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi Şubat ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,6 artış göstererek 75,6'ya çıktı.

Piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösteren bekleyen konut satışlarının bu dönemde yüzde 1,4 şeklinde artış göstermesi bekleniyordu.

Sözleşme imzalamalarına dayalı konut satışlarının ileriye dönük bir göstergesi olan bekleyen konut satışları endeksi, 2024 yılının Ocak ayında aylık yüzde 4,7 azalışla 74,4'e gerilemişti.

Açıklanan resmi rakamlara göre bekleyen konut satışları, Şubat ayında yıllık bazda da yüzde 7 düşüş gösterdi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada görüşleri yer alan NAR başekonomisti Lawrence Yun, konut satışlarındaki artışın heyecan yaratmasa da geçen senenin sonlarındaki düşük seviyelere kıyasla yavaş ve istikrarlı bir ilerleme gösterdiğini kaydetti.

ABD de bekleyen konut satışlarında artış!

NAR başekonomisti Lawrence Yun ayrıca açıklamasında devam eden istihdam kazanımlarının daha fazla konut stokuyla birlikte talebi de artırdığını belirtti.

Konut fiyatlarının gelir artışından daha hızlı artmasının da sağlıklı olmadığına değinen NAR başekonomisti Lawrence Yun, söz konusu bu durumun ilk defa konut satın alacaklar için zorluklar yarattığını belirtti.

MORTGAGE FAİZLERİNDE SON DURUM NE?

Mortgage Bankalar Birliği (MBA), 22 Mart 2024 tarihi ile sona eren haftaya ilişkin olarak resmi verileri açıkladı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, ABD'de mortgage başvuruları geçen hafta bir önceki haftaya göre yüzde 0,7 azalış gösterdi.

Söz konusu bu dönemde konut satın almaya yönelik başvurular yüzde 0,2 ve yeniden finansman başvuruları yüzde 2'lik azalırken, ABD'de 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da geçen hafta yüzde 6,97'den yüzde 6,93'e indi.

Ayrıca yine söz konusu bu dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,49'dan yüzde 6,46'ya düştü. Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan, merakla beklenen verilerle ilgili olarak yaptığı açıklamada mortgage başvuru faaliyetinin biraz daha düşük kredi oranlarına rağmen geçen hafta sessiz kaldığını belirtti.

 

Avukattan ev sahiplerine tavsiye: Kiracılarınızla bir şekilde anlaşın mahkemeler bu konuya çözüm olmaktan çok uzak!

KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler'in 1. etabı tamamlandı! Teslim takvimi 1 Nisan'da açıklanacak!

Gram altında her tahmini tek tek çıkan İslam Memiş yeni alım fırsatını rakam vererek açıkladı!  


Geri Dön