27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Adıyaman Hastane Farklı Seviyeli Kavşağı Açılış Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantı ile katılım gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamasına, dünden bu yana yangınla mücadele eden Çanakkaleli ve Bursalı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlere de değinen Erdoğan, vefat edenleri rahmetle yad ettiğini söyledi ve ailelerine sabırlar diledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında "Depremin üzerinden yaklaşık 200 gün geçmesine rağmen kayıplarımızın acısı halen yüreklerimizi yakıyor. Toprağa verdiğimiz 50 bini aşkın canımızın hiçbirini unutmadık, unutmayacağız" ifadelerine yer verdi ve asrın felaketi karşısında ne 6 Şubat'ta ne de o günden bu yana geçen sürede asla umutsuzluğa kapılmadıklarına dikkat çekti. 

"Devletimiz, milletimizle sırt sırta vererek depremin izlerini ortadan kaldırıyor, meydanlarda neyi taahhüt ettiysek yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz" diyen Erdoğan, bir önceki kabine toplantısında söz verdikleri üzere 15 Ağustos itibarıyla çadırlarda kalan hak sahiplerini konteynerlere yerleştirdiklerinin altını çizdi. 

Erdoğan, kira ve taşınma yardımlarından diğer destek ve hizmetlere kadar ihtiyaç duydukları her konuda depremzedelerin yanında olduklarına da dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece AFAD vasıtasıyla deprem bölgesine 79 milyar TL'den fazla kaynak aktardıklarına vurgu yaptı. 

"Birileri sırf oy tercihlerinden dolayı depremzedelerimize hakaret ederken biz şehirlerimizin yeniden inşasını hızlandıracak farklı projeleri devreye alıyoruz" diyen Erdoğan, Yerinde Dönüşüm projesinin de bunlardan biri olduğunu aktardı. 

Konuya ilişkin açıklamasında "atandaşlarımızın da çok yoğun ilgi gösterdiği bu projemize başvurular günden güne artıyor. Şehirlerimizin dört bir yanında daha önce temelini attığımız deprem konutları hızla yükseliyor" ifadelerine yer veren Erdoğan, hemen her hafta binlerce konut ve iş yerinin temelinin atıldığını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Önceki hafta Kahramanmaraş'ta devletin ve hayırseverlerin katkısıyla yapılacak 9 bin 74 konut ile 231 iş yerinin temel atma törenini yaptıklarını, bugün de Adıyaman'ın inşa ve ihyasına katkıda bulunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da 64 bin 811 konutun kullanılamaz hale geldiğine dikkat çekti. 

Erdoğan, bu kapsamda Adıyaman'da 41 bin 171 konut ve 23 bin 640 köy evi olacak şekilde toplam 64 bin 811 konutun inşasını planladıklarına dikkat çekti ve şehirde halihazırda 26 bin 228 konut, 6 bin 290 köy evi ve 848 ahır olmak üzere toplam 33 bin 366 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi. 

Temeli atılan konutların 1000'inin Türk Hava Yollarının bağışı olduğuna ve Emlak Konut GYO eliyle inşa edileceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayrıca Adıyaman Besni'de Merinos'un bağışı ile 1000 kontun daha temelleri atılıyor. Adıyaman Merkez Mara Mahallesi'nde Kayserili hayırseverlerin, Kayserispor'un bağışlarıyla 250 konut için de ilk kazma vuruluyor. Yine Adıyaman Merkez Örenli Mahallesi Mıcır mevkisinde Baykar'ın bağışıyla 349 konutun inşasına başlıyoruz. Bakanlığımızın Mara ve Turgut Reis mahallelerinde inşa edeceği 1950 konut, 451 iş yeriyle meydan projemizin inşasını da bugün başlatıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Yerinde dönüşüm projesi çerçevesinde farklı mahalle ve ilçelerde 14 bin binanın temelinin de atıldığını dile getiren Erdoğan, "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek. 6 Şubat'ta asrın afetini yaşayan vatandaşlarımız inşallah yeni evlerinde hiçbir endişe duymadan gönül huzuruyla oturacak" şeklinde konuştu. 

Düşük faizli konut kredisi almak isteyenler dikkat! Yeni konut kredisinden kimler faydalanacak?

Konutta 180 ay vade 1.20 faiz fırsatı sektörü nasıl etkiler? Uzmanlar sıraladı: Fiyatlar yüzde 50 artacak! 

SON DAKİKA Deprem oldu! Malatya'da korkutan deprem !


Geri Dön