28 / 04 / 2024

Hangi ilde kaç konut yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Hangi ilde kaç konut yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Hatay'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen illerde sıfırdan inşa edilecek konut sayılarını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

"EN FAZLA YIKIM HATAY'DA"

11 kentimizi vuran depremde en fazla yıkımın Hatay'da olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehrimizde enkaz haline gelen 6 bin 251 binanın altından 17 bin 436 vatandaşımızın cenazesi çıkartılarak defnedildi. Yaralı sayımızda 30 binin üzerinde. Halen enkaz kaldırma işlemi süren az sayıda binamızın tamamına yakını özellikle Hatay'dadır." cümlelerini kullandı.

Hangi ilde kaç konut yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremden etkilenen 11 ilde sıfırdan inşa edilecek konut sayılarını paylaştı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması:

Kimseyi asla yalnız bırakmayacağız. Sadece bizim değil insanlığın ortak miraslarını bünyesinde barındıran bu bölgeye hep birlikte sahip çıkacağız. Sağlam ve az hasarlı binalarda hayatın normalleşmesi için adımlar atıyoruz. Vatandaşlarımızı 1 yıl içerisinde sağlam ve güvenli inşa edeceğimiz konutlarına yerleştirmeye başlayacağız. TOKİ'miz hazırlıklarını sürdürüyor. Hatay'da 40 bin 426, Kahramanmaraş'ta 45 bin 67, Malatya'da 44 bin 700, Gaziantep'te 18 bin 544, Adıyaman'da 25 bin 882, Osmaniye'de 9 bin 550, Şanlıurfa'da 3 bin, Diyarbakır'da 6 bin ve Elazığ'da 3 bin konutun inşasına başlıyoruz. 

Depremzedeler kruvaziyer gemisinde konaklamaya başladı


Geri Dön