28 / 04 / 2024

Yaz stajı maaşı asgari ücret oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Yaz stajı maaşı asgari ücret oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Staj Programı'nın 2023 senesi başvurularının bugün itibarı ile başladığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücret tutarının yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023 yılından itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz''



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "e-İnsan Programı"nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuşma içerisinde Ulusal Staj Programı için başvuruların başladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı, bu program konusunda özel sektöre de çağrılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ise şu şekilde:

''Türkiye'nin kalkınmasını sadece yollarda, köprülerde, barajlarda, binalarda aramak eksik bir yaklaşım olur. Asıl büyük kalkınma atılımını, eğitimi öğretimiyle sağlığı ile sporu ile ve aynı zamanda diğer tüm unsurları ile insan kaynağımızı geliştirmekte göstermiş olduk.

''YETENEK YÖNETİM MODELİNİN İNŞASINI HEDEFLİYORUZ''

Atılan her adım ile gençlerimizin ve çalışanlarımızın umutlarını güçlü hale getirecek devletimizi ve özel sektörümüzü başarıdan başarıya da taşıyacak bir yetenek yönetim modelinin inşasını hedef haline getirdi. Kamu personel rejiminin hükümetlerimiz zaman diliminde değiştirmekte en çok zorlandığımız, hala da istediğimiz seyre getiremediğimiz alan olduğunu itiraf etmek isterim. Türkiye’de kamu diğer hususlarda olduğu gibi de insan kaynakları yönetiminde de lokomotiftir, moderndir, belirleyici role sahip olmaktadır.

Yaz stajı maaşı asgari ücret oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!


Geri Dön