27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde! Mazot gübre desteği 5 ay erken hesaplara yatacak! Hemen tarihe bakın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde! Mazot gübre desteği 5 ay erken hesaplara yatacak! Hemen tarihe bakın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere mazot gübre desteği ödeme tarihi için son dakika açıklaması geldi. Mazot gübre ödemeleri 5 ay erkene çekildi. Peki mazot ve gübre desteği ne zaman hesaplara yatacak?



Milyonlarca çiftçinin merakla beklediği mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Konuya ilişkin açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında gübre ve mazot desteklerinin geçtiğimiz sene olduğu gibi ayni şekilde ödeneceğini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan çiftçilere müjde! Mazot gübre desteği 5 ay erken hesaplara yatacak! Hemen tarihe bakın!

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ EKİM'DE HESAPLARA YATACAK

Ekonomimcom'dan Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik üreticilerine 2024 yılında ödenecek gübre ve mazot desteği, Ekim ayında çiftçilerin hesaplarına yatırılacak. 

Çiftçilere yapılacak toplam mazot ve gübre desteği ödemesi 11,5 Türk Lirası olarak açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında "2024 yılında çiftçilere desteklerimizi verimliliği esas alan yaklaşımla sürdüreceğiz. Hububat için mazot ve gübre destekleri Kasım'dan itibaren çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmıştır" ifadelerine de yer verdi. 

Erdoğan, Mart'ta ödenecek olan buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik üreticilerin mazot ve gübre desteklerini de 2023 ekim itibarıyla Ziraat Bankası hesaplarına tanımlayacaklarının altını çizdi.  

Mazot ve gübre desteğindeki ayni ödeme sistemi ilk defa 2022 yılında uygulamaya alınmıştı. Ayni ödemeye çiftçiler tepki göstermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan çiftçilere müjde! Mazot gübre desteği 5 ay erken hesaplara yatacak! Hemen tarihe bakın!

HANGİ ÜRÜN İÇİN KAÇ LİRA DESTEK VERİLECEK? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ödeneceğini söylediği 2023 yılı gübre ve mazot desteği ile ilgili detaylar henüz net olarak açıklanmadı. 

Çiftçilere, hangi ürünler için ne kadar destek ödemesi yapılacağı açıklanmadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan çiftçilere müjde! Mazot gübre desteği 5 ay erken hesaplara yatacak! Hemen tarihe bakın!

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Mazot ve gübre desteği ödemeleri, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olan çiftçilere, bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, sürdürülebilirliği sağlamak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin
geliştirilmesine ilişkin veriliyor. 

2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ise 1 Eylül tarihinde başlamıştı. ÇKS başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek. 

Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden faydalanmak isteyen çiftçilerin,  ÇKS başvurularını yapmaları gerekli. 

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 2024 üretim yılı için başvuru yapan çiftçiler, ürün güncelleme başvurularını 2024 yılı Şubat ayı içerisinde e-Devlet üzerinden ya da İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden de yapabilecek. 

Doların 15 TL birden yükseleceği tarih açıklandı! Doları olanlar bu tarihi not alın! Son dakika!

Konut ödemesinde yeni model üreticiyi ev sahibi yaptı!

Suudi Arabistan kesintiyi uzattı, brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı!

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı alanlara zam şoku! Yeni maaşlar tek tek açıklandı! 


Geri Dön