28 / 04 / 2024

Erdoğan'dan çiftçilere müjde! O ürünlerde indirime gidildi

Erdoğan'dan çiftçilere müjde! O ürünlerde indirime gidildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yılın son kabine toplantısını yaptı. Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Erdoğan, Müjdeli haberleri peşi sıra açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamada: Gübre türlerinde yüzde 13'e varan, karma yemde de yüzde 5'e varan indirim yapılacaktır.'' dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 15.50'de başlarken,  3 saat 50 dakika sürdü. Toplantının asıl gündem maddesini ekonomi alanındaki başlıklardan oluştu. Erdoğan, ekonomiyle ilgili çok riskli alanlarda müjdeler verdi.

Erdoğan dan çiftçilere müjde! O ürünlerde indirime gidildi

"KİMYEVİ GÜBREDE İNDİRİM YAPIYOR VE FİYAT SABİTLEMESİNE GİDİYORUZ"

Erdoğan, çiftçilere müjdeli haberde, "Bugün bir müjde çiftçi ve tüketicilerimize vermek istiyorum. Pandemi sonrasını fırsata çevirerek haksız kazanç peşinde koşanlarla mücadelemize devam ediyoruz.  Çiftçilerimizin temel ihtiyaçlarının ilk sıralarında yer alan, gübre ve karma hayvan yeminde daha önce bir kısım indirimi hayata geçirmiştik. Şimdi en önemli girdi maliyeti olan kimyevi gübre ve karma hayvan yemi ücretlerinde tenzilata gidiyor, fiyat sabitlemesini hayata geçiriyoruz. İlkbahar döneminde sık olarak kullanılan kimyevi  gübre türlerinde yüzde 13'e ulaşan indirim uygulayacak. Aynı şekilde karma yemde de yüzde 5'e varan indirim yapılacaktır. En önemli konulardan biri de gübre ve yem ücretlerini Nisan bitimine kadar sabitliyoruz. Gübre ve yem ücretlerinde üreticimizin avantajına ters bir gerileme olursa elbette yansıtacağız.  Yeni ücretlendirme bu yükselişten etkilenmeyecek." dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön