04 / 05 / 2024

Yaylalardaki kaçak yapılar için yıkım mücadelesi!

Yaylalardaki kaçak yapılar için yıkım mücadelesi!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaylalardaki kaçak yapılaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 



CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaylalardaki kaçak yapılaşma ile ilgili konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, CHP Giresun İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, doğa hakları izleme kurulları oluşturma çalışmaları kapsamında Giresun'a geldiklerini belirten Karaca, bugünkü toplantının ardından Trabzon ve Artvin'i ziyaret edeceklerini vurguladı.

Karaca, "İmar barışından kaynaklı, özellikle 31 Aralık 2017'den sonra yapılmaya çalışılan ve yaylalarımızın, meralarımızın, doğamızın maalesef bir hançer gibi bağrına saplanan bu yapıların tespit edilmesi, bununla ilgili hukuki, yasal bir mücadele ve yıkım için de gerekli çalışmanın yürütülmesi için il başkanlığımızla bu konuyu da görüştük. Bu anlamda da biz il örgütümüzle birlikte bir mücadele vereceğiz" diye konuştu. 

Bir gazetecinin yaylalarda kaçak yapıların yıkımıyla ilgili sorusunu cevaplandıran Karaca, "Ziyaret ettiğimiz bir sivil örgütle benzer bir konu gündeme geldi. Bizler de bu imar barışından kaynaklı, özellikle 31 Aralık 2017'den sonra yapılmaya çalışılan ve yaylalarımızın, meralarımızın, doğamızın maalesef bir hançer gibi bağrına saplanan bu yapıların tespit edilmesi, bununla ilgili hukuki, yasal bir mücadele ve yıkım için de gerekli çalışmanın yürütülmesi için il başkanlığımızla bu konuyu da görüştük. Bu anlamda da biz il örgütümüzle birlikte bir mücadele vereceğiz" dedi.


Geri Dön