03 / 05 / 2024

Yazıcı: Modern pazarların kurulup işletilebilmesine imkan sağlıyoruz!

Yazıcı: Modern pazarların kurulup işletilebilmesine imkan sağlıyoruz!

Türkiye'deki pazar yerlerinin yüksek standartlara kavuşturulacağına işaret eden Hayati Yazıcı, geleneksel semt pazarlarını alışverişin daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılacağı alanlara dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi...



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, semt pazarına alternatif alanların oluşturulmasına yönelik düzenleme getirdiklerini ve bunun birkaç gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanmasının beklendiğini ifade ederek, "Pazar yerlerinin belediyelerin yüzde 50'sinden fazlasına sahip oldukları iştiraklerince de kurulup işletilebilmesine imkan sağlıyoruz" dedi. Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık binin üzerinde pazar yeri, 300 bine yakın pazarcı esnafının olduğunu kaydederek, kamuoyunda "Hal Kanunu" olarak bilinen 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun" ile sebze ve meyve ticareti sektöründe köklü dönüşümler öngörüldüğünü belirtti. 


Türkiye'deki pazar yerlerinin yüksek standartlara kavuşturulacağına işaret eden Yazıcı, geleneksel semt pazarlarını alışverişin daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılacağı alanlara dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda, pazar yerlerinin belirli standartlara yükseltilmesini teşvik eden bazı düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Yazıcı, "Pazar yeriyle ilgili düzenlemeler, Türkiye'de ilk defa getirildi. Söz konusu değişikliklerle pazar yerlerinin imar planında belirlenmiş alanların yanı sıra asıl tahsis amacını engellememek kaydıyla ayrılmış diğer alanlarda da kurulabilecek. Ticari anlamda alternatif alanlar oluşsun isliyoruz. Pazar yerlerinin belediyelerin yüzde 50'sinden fazlasına sahip olduktan iştiraklerince de kurulup işletilebilmesine imkan sağlıyoruz" diye konuştu. 


Ankara Belde


Geri Dön